Activiteit

Wilde Stadscafé: kunstlicht en natuur

dinsdag 11 oktober 2022 , 20:00 - 21:30 uur
Illustration

Elke tweede dinsdag van de maand is er Het Wilde Stadscafé. Dit keer gaat het natuurcafé over kunstlicht en de natuur. Luister en praat mee!

Het wordt ’s nachts steeds lichter. Bijna iedereen in Nederland woont op een plek die als 'lichtvervuild' kan worden aangemerkt. Dat betekent dat ons eigen licht dan sterker is dan het licht van de maan en de sterren. Elk jaar neemt dat gebied met 2% toe, terwijl de al lichte plaatsen nog lichter worden. Het nachtelijk kunstlicht heeft een groot effect op onze natuur. Vooruitlopende op de Nacht van de Nacht, 29 oktober, een evenement waar Natuur en Milieuorganisaties het effect van kunstlicht op de natuur aan de orde stellen, stelt het Wilde Stadscafé het kunstlicht in de stad Utrecht aan de orde.

Ecoloog Kamiel Spoelstra (Nederlands instituut voor de Ecologie) gaat in op het effect van verschillende kleuren licht op de natuur en gaat daarbij specifiek in op het effect hiervan op onze Utrechtse stadsflora en -fauna.

Het Wilde Stadscafé wordt georganiseerd door groene organisaties in Utrecht in samenwerking met de bieb. Het programma wordt samengesteld door Utrecht Natuurlijk, GroenmoetjeDoen! en Milieucentrum Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.  

Reserveer van tevoren een kaartje

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Wel een kaartje reserveren
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: