Project: Het Wilde Stadscafé
Project

Het Wilde Stadscafé

Geplaatst op 8 november 2021, 15:35 uur
Illustration

Kom meepraten en meedenken over een actueel groen Utrechts onderwerp. Boeiende sprekers, bloeiende gesprekken en interessante ontmoetingen. Bekijk hier de komende avonden.

In dit maandelijkse natuurcafé werken Utrecht Natuurlijk, GroenmoetjeDoen!, Milieucentrum Utrecht en Bibliotheek Utrecht samen. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Toelichting

De wilde wandelpodcast
Zet je koptelefoon op, trek je loopschoenen aan ga op pad met botanisch filosoof Norbert Peeters. Waarom is wandelen de ultieme filosofische activiteit? En is er nog wilde natuur te ontdekken in de stad? De route voert je langs het Utrechtse Zocherpark, de Oude Hortus en het water van de Nieuwegracht. Je begint en eindigt op het Domplein. De wandeling duurt 30 minuten. De podcast en het wandelkaartje vind je op de website van Studium Generale.

Beluister hier de podcast.

type 
Groen buurtinitiatief
Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Lopend
Deel dit:
3 reacties

Joyce Parlevliet

wo 16 februari 2022 21:02
8 maart 2022 Ga op avontuur in de bieb. Iedere maand een inspirerende spreker over een actueel natuurlijk Utrechts onderwerp. Bloeiende gesprekken en interessante ontmoetingen. Deze maand: Een groene stad voor iedereen? Een actueel onderwerp zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met als spreker... lees meer

Joyce Parlevliet

wo 16 februari 2022 21:03
12 april 2022 20 uur-21:30 Bibliotheek Utrecht
Wat betekent stadsnatuur voor jou? Ben je bereid om te gaan Guerrilla Gardenen om jouw stad te vergroenen? Vanavond vertelt Cerian van Gestel van de Guerrilla Gardeners je alles over deze acties en het effect daarvan op de Stadse Natuur.
Denk mee hoe jij ... lees meer

Joyce Parlevliet

wo 16 februari 2022 21:03
10 mei 2022 Het wilde stadscafé: Een groene stip aan de horizon
Samen met filosoof Johan van de Gronden ga je op zoek naar de ambities van de groene stad Utrecht. Hoe zorg je dat Utrecht een biotoop wordt voor verschillende levensvormen. Van de Gronden was eerder directeur van KWF Kankerbestrijding en... lees meer
Projectleiders
Deelnemers
Betrokken organisaties
3 reacties
Georganiseerde activiteiten