Project: Roverstuin Beton-T
Project

Roverstuin Beton-T

Geplaatst op 26 april 2023, 15:29 uur
Illustration

Roverstuin: een logeertuin voor tweedehands groen uit tuinen!

Vanaf 13 mei start Stichting Struikroven de eerste Roverstuin van Utrecht bij Beton-T. Een Roverstuin is een logeertuin voor bestaande buitenplanten die door bewoners een nieuwe bestemming kunnen krijgen. De Roverstuin biedt een oplossing voor het verdwijnen van bestaand groen dat makkelijk een tweede leven kan krijgen. In plaats van dat het in de groenbak belandt of wordt afgevoerd naar de composteerder, wordt het beschikbaar gesteld voor de Roverstuin en daarmee voor de buurt. Hiermee wordt het niet langer meer gezien als afval, maar als waardevol materiaal. Iedereen mag bij de Roverstuin planten gratis ophalen om ze een tweede leven te geven.

De Roverstuin wordt gevuld met planten die anders verloren gaan bij sloop of herinrichting, uit de openbare ruimte, bewoners die hun tuin opnieuw inrichten of kneusjes van tuincentra of kwekers.


<span style="text-decoration: underline;">Hoe werkt het?</span>

Je kunt op ieder moment langskomen bij Beton-T (Koningin Wilhelminalaan 4) om planten te brengen of te halen bij de Roverstuin. Met borden en gekleurde paaltjes staat aangegeven welk gebied de Roverstuin is. Neem een bak of zak mee om de planten in te doen en een schep. Je kunt ook een schep lenen bij de Vechtclub. Schep de plant uit / in de grond. Neem de plant(en) mee naar de nieuwe bestemming. En plant deze in een ruim gat en geef regelmatig water.

Het is helemaal gratis!

 

Toelichting

We zoeken nog enthousiaste buurtbewoners die willen helpen met dit project verder brengen. Zowel met de start, als met het verder bekend maken van de locatie en helpen met af en toe een onderhoudsdag.

Voor de start gaan we de Roverstuin vullen met planten die we krijgen van de gemeente in het kader van Geveltuinenburendag.  Het gaat om maar liefst 60m2 groen. We zoeken daarom nog vrijwilligers die een paar uurtjes willen helpen met de eerste planten in de tuinen aanleggen! Ben jij de groene doener die dit leuk lijkt? Meld je aan!

Praktische info:

Waar: Beton-T, Koningin Wilhelmina laan 4

Hoelaat: 10.00u tot 13.00u

Aanmelden: britt.louter@struikroven.nl

Wij zorgen voor koffie, thee & lekkere lunch én je krijgt een pakket met geveltuinen planten mee naar huis!

type 
Groen buurtinitiatief
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
We willen een Roverstuin bij Beton-T opzetten, waarbij continu planten gehaald en gebracht worden. Daarnaast hopen we dat er buurtbewoners willen helpen met het onderhouden, delen van de boodschap en dat we bij de Roverstuin ook een plek kunnen zijn om een groene community te faciliteren en te verbinden. Zodat alle Utrechtse buurtvergroeners gratis planten kunnen halen bij de Roverstuin. Wil je hieraan mee helpen? Laat het ons weten!
Init.
Deel dit:
1 reactie

Joop van Wijnbergen

vr 28 april 2023 10:23
Ik kom aan het begin snel een kort momentje langs. Vervolgens moet ik door naar een andere leuke activiteit. De verjaardag van mijn kleinzoon.
Projectleiders
Verantwoordelijke organisatie
1 reactie
Georganiseerde activiteiten