Project: Gratis planten tijdens de boomspiegelactie
Project

Gratis planten tijdens de boomspiegelactie

Geplaatst op 10 juli 2023, 12:10 uur
Illustration

Jaarlijks vindt het Nationale Boomspiegelfeest plaats in september/oktober. In Utrecht organiseren we een boomspiegelactie om zoveel mogelijk boomspiegels te vergroenen.

Toelichting

De meeste boomspiegels zijn kaal, zonder planten en bloemen. Doordat er zoveel van deze stukjes kale grond door Utrecht zijn, bieden ze samen een grote kans om in de hele gemeente meer bloemen en planten te laten groeien en bloeien. Hoe meer mensen een boomspiegeltuin in hun buurt aanleggen, hoe meer kleine bloemenoases er ontstaan. Die zorgen samen voor mooie, vrolijke straten. Tegelijk zijn meer bloemen en planten goed voor bijen, vlinders en andere kleine dieren. Al deze boomspiegeltuinen zorgen voor voedsel en schuilplaatsen voor deze belangrijke beestjes. Leg je een boomspiegeltuin aan met veel bij- en vlindervriendelijke planten, dan geef je een feestje voor deze beestjes!

Adopteer een boomspiegel
Iedere Utrechter die tijdens de actieperiode via het aanmeldformulier een boomspiegel adopteert, kan een gratis plantenstartpakket ophalen op een van de vijf stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk. Neem zelf – of bijvoorbeeld samen met je buren – het beheer van een boomspiegel in je straat over van de gemeente.

De boomspiegelactie in Utrecht is een samenwerking tussen Guerrilla Gardeners en Utrecht Natuurlijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

type 
Groen buurtinitiatief
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
Hoe meer mensen een boomspiegeltuin in hun buurt aanleggen, hoe meer kleine bloemenoases er ontstaan. Die zorgen samen voor mooie, vrolijke straten. Tegelijk zijn meer bloemen en planten goed voor bijen, vlinders en andere kleine dieren.
Lopend
Deel dit:
Projectleiders
Verantwoordelijke organisatie
Betrokken organisaties
Nog geen reacties
Georganiseerde activiteiten