Project: Voedselbosje Het Schateiland
Project

Voedselbosje Het Schateiland

Geplaatst op 5 februari 2024, 11:35 uur
Illustration

Een IVN Voedselbosje is een aangelegd bosje bestaande uit (deels) eetbare planten, struiken en bomen: van amandelboom tot colakruid. Een Voedselbosje leert kinderen over een kansrijke vorm van natuurlijke voedselproductie die bijdraagt aan biodiversiteit en gezondere voeding. Samen vertellen we een nieuw verhaal over voedselproductie met een IVN Voedselbosje! Dit bosje bestaande uit 30 m2 eetbare planten, struiken en bomen zullen de kinderen zelf aanplanten, verzorgen en oogsten. Zo leren ze meer over een kansrijke vorm van natuurlijke voedselproductie die bijdraagt aan biodiversiteit en gezondere voeding.

Toelichting

Veel kinderen weten niet waar hun voedsel vandaan komt en eten te weinig groente en fruit. Voedseleducatie en aandacht voor voeding vergroot de betrokkenheid bij voedselproductie en helpt bij een gezond eetpatroon voor kinderen. Door een Voedselbosje maken kinderen kennis met zowel gezonde als ook duurzame voedselproductie en -consumptie. 

Een Voedselbosje op het schoolplein biedt leerkrachten een educatief instrument om voedsel- en natuureducatie uit te voeren. Door Voedselbosjes een plek te geven in het programma van scholen komen alle kinderen van 4 tot 12 jaar in aanraking met natuurinclusieve voedselproductie.

type 
Groen buurtinitiatief
Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar
Lopend
Deel dit:
1 reactie

Esmée Duiveman

di 13 februari 2024 12:53
Lijkt het jou leuk om te helpen met onderhoud? Meld je dan aan! https://www.buurtnatuur030.nl/activiteit/74015/onderhoud-bij-basisschool-het-schateiland
Projectleiders
1 reactie