Persoon: MoestuinMama Maartje

MoestuinMama Maartje

Bewoner, Professional, Moestuincoach
Wie is MoestuinMama?

Mijn naam is Maartje, ik word ook wel MoestuinMama genoemd. Samen met mijn zoontjes Berend en Joris moestuinier ik in een tuintje van 60m2 bij Koningshof in Utrecht Oost. We beleven hier veel groene avonturen. Zij leren op een leuke manier over hoe groenten groeien en verzorgen deze. En natuurlijk oogsten ze de groenten ook als die klaar zijn.

Kinderen die zelf voor hun groenteplantjes zorgen, zien, voelen en ruiken waar hun groenten vandaan komen. Dat leidt er toe dat ze meer groenten gaan eten en meer respect voor de natuur en voor ons voedsel krijgen. In een moestuin ontdekken kinderen spelenderwijs hoe een klein zaadje uitgroeit tot een worteltje dat je kunt opeten, dat maakt indruk! Meestal smaakt het ook nog eens ontzettend lekker.


Die ervaring gun ik andere kinderen ook! Daarom werk ik sinds 2021 als moestuincoach op de school van mijn kinderen. Ook heb ik ieder voorjaar een (online) klasje waarin ik ouders op weg help om met hun kinderen thuis groenten en eetbare bloemen te kweken. Gewoon bij je thuis en in je eigen tijd. Interesse? Neem dan eens een kijkje op mijn website of doe mee.