Persoon: Rosanna Denis

Rosanna Denis

Bewoner, Ondernemer
Wie is Rosanna?

Ik woon hier met mijn man en hond sinds 2017. We wonen op de begane grond van een flat, met een voortuin en achtertuin. Die hebben we helemaal zelf aangelegd en over de jaren heen zien uitgroeien tot een mooie plek voor mens en dier.

Mijn expertise

Ik ben kruidenvrouw en weet veel over (wilde) eetbare planten en paddestoelen. Hiervoor neem ik mensen mee op wildplukwandeling. Ook weet ik veel over voedselbossen en wild tuinieren/permacultuur.

Mijn mogelijkheden

Ik kan een mooi plan maken en die gezamenlijk uitvoeren. Ook ben ik te porren voor onderhoud. Wel zie ik graag meer wilde natuur en dat betekent wel dat ik een visie heb over onderhoud. Dat zal niet altijd even goed gedeeld worden door de tuinier hobbyist, die graag onkruid wiedt en snoeit en afgevallen blad wegharkt. Ik zie hoe de biodiversiteit opbloeit bij het veelal met rust laten van de grond (niet schoffelen en harken) en de oude bladen en takken laten liggen. 

Relevante ervaring

Samen met mijn man heb ik een voor- en achtertuin die ik zelf onderhoud en die we hebben ontworpen en aangelegd. Ik ken enorm veel planten en kruiden. En ik leg wel eens tuintjes aan bij vrienden of familie.