Persoon: Saskia van Laar

Saskia van Laar

Bewoner
Wie is Saskia?

Sinds 2007 woon ik met veel plezier in de Van Riebeeckstraat. De straat zelf vond ik somber, maar aan de achterkant heb ik zicht op Molen de Ster en het Molenpark. Echt een klein postzegeltje van groen, midden in het straatgewoel van Lombok.

Mijn werk en hobbies

Op dit moment werk ik als docent Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool Leiden. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de Walk & Roll club in het verzorgingshuis van mijn ouders. Ik duw een rolstoel met een bewoner (meestal mijn moeder) om zo lekker met elkaar naar buiten te kunnen. Ik dans heel graag salsa en train op dit moment van de marathon van Rotterdam. Ook al is die nu al uitverkocht :))

Mijn omgeving

Wat ik heel leuk vind is dat we met een aantal bewoners steeds een stukje groen toevoegen. Daar geniet ik enorm van. Graag zou ik nog meer boomspiegels beplanten en meer sedum op de schuurtjes leggen.

Mijn droom

Waar ik van droom is om samen met mijn buren aan de overkant, van niet-westerse afkomst, de straat te vergroenen. Nu lijken zij nog helemaal afwezig in onze activiteiten, terwijl ik zo graag met ze in contact kom. En dan ook nog op een manier waarop we samen onze wijk groener, schoner, gezelliger en koeler krijgen. Want in de zomer is het hier soms echt een oventje.
Daarnaast zou ik heel graag met kinderen samenwerken. Zodat zij spelenderwijs ontdekken hoe leuk de natuur is, hoe ontroerend het is om iets te zien groeien en hoeveel plezier je kan ontlenen om voor  iets te zorgen, zoals plantjes.

Mijn expertise

Tijdens mijn leven heb ik ontdekt dat ik mensen kan aanmoedigen, enthousiasmeren en betrekken. Daarnaast kan ik het niet laten om iets te organiseren en geniet ervan om iets voor te bereiden. Het liefst van iets waar ik zelf het idee voor heb aangebracht. Als voormalig reisleidster heb ik geleerd hoe je mensen veilig en met veel plezier van A naar B krijgt. Die vaardigheden zou ik nu ook heel graag meer inzetten.

Mijn mogelijkheden

Initiatiefnemer, organisator, coordinator.

Relevante ervaring

Zeker. Ik ben reisleidster geweest, projectleider en coordinator. Ik heb mijn eigen onderneming opgericht en weer verkocht. Daarnaast hoop ik vaardigheden in huis te hebben die ik mijn studenten op de Hogeschool ook aanleer: gespreksvaardigheden, coachende gespreksvoering, onderhandelen, conflicthantering, etc. Tenslotte heb ik een jaar met heel veel plezier op de Klantenservice gewerkt van de reisorganisatie waarvoor ik op stap was geweest. Daarin heb ik gemerkt dat mijn luisterend oor, mijn humor, duidelijkheid en mijn relativeringsvermogen goed tot zijn recht kwamen.