Persoon: Michiel Busz

Michiel Busz

Bewoner, Ondernemer, Professional
Wie is Michiel?

Ik ben een startend permacultuur ondernemer.

Mijn werk en hobbies

Ik geef cursussen, workshops en lezingen over permacultuur en ben in mijn eigen huis, tuin en buurt actief met allerlei groene projecten. Daarnaast beheer ik een klein voedselbos in Kanaleneiland en ben ik vrijwilliger bij het voedselbos van jutrecht Natuurlijk in de Stadstuin Kanaalweg.

Mijn omgeving

Er is al aardig wat groen en er zijn veel betrokken mensen, maar dat mag altijd meer!

Mijn droom

We hebben in onze straat met de buren enkele leuke projecten opgepakt: Fruitleibomen in ons achterommetje en meerdere bakken met beplanting in onze zeer brede stoep.

Mijn expertise

Permacultuur is een ontwerpwetenschap die zich volledig richt op duurzaamheid, regeneratie van grond, voedselproductie en meer. Ik ben hier al sinds 2017 hobbymatig mee bezig en ga inmiddels als permacultuur ondernemer door het leven.

Mijn mogelijkheden

Vooral de ontwerpkant heeft mijn interesse: Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het creeeren van (groen-)projecten? Zowel qua plaats als door de tijd heen.

Relevante ervaring

Ik heb ervaring met het aanleggen en onderhouden van voedselbossen. Ik heb jaren lesgegeven en daar ligt mijn kracht ook nog steeds nu ik me op permacultuur richt.