Persoon: ella huisman

ella huisman

Bewoner
Wie is ella?

Ik woon sinds 1995 met mijn vriendin, een hond en een kat in een flat in Transwijk.

Mijn werk en hobbies

Ik werkte als verpleegkundige in het ziekenhuis en in een verpleeghuis en ben sinds kort gestopt met werken.


Ik ben gek op tuinieren. Vroeger hielp ik mijn vader op het land en later had ik een volkstuin in Papendorp. Hier heb ik ook meerdere tuinen aangelegd, waaronder een prairietuin, een stinzentuin, een vijver  en een bijenhotel. De laatste  jaren tuinier ik vooral in mijn eigen omgeving in Transwijk.


Naast tuinieren houd ik ook van muziek maken. Ik speel momenteel bariton en drum in respectievelijk een harmonieorkest en een fanfare.

Mijn omgeving

Ik geniet erg van het uitzicht uit mijn flat. Omdat ik 9 hoog woon kan ik de hele stad overzien.


Ik vond mijn eigen straat saai. Veel dezelfde struiken en weinig sociale ontmoetingsplekken. Ook is er veel zwerfvuil, onder andere door de vuilcontainers voor mijn deur en door drugdealers.

Mijn droom

Ik ben hier komen wonen voor de ruime flats met veel lichtinval. Ook de ligging is heel fijn vlakbij winkels en openbaar vervoer en dicht bij de snelwe


Mijn droom is dat dit een straat wordt met veel bloemen en planten..

Mijn expertise

Ik heb veel ervaring met de aanleg en het onderhoud van tuinen en verfraaien van boomspiegels.

Mijn mogelijkheden

Ik onderhoud momenteel veel tuinen en houdt weinig tijd over voor nieuwe projecten. Iedereen is wel welkom om te komen kijken in de van Vollenhovenlaan in Transwijk en ik kan dan uitleg geven over tuinaanleg en/of boomspiegels . Ook heb ik altijd wel stekkken van planten die men mag hebben.