Persoon: Jenny Senhorst

Jenny Senhorst

Coördinator projecten MCU
Wie is Jenny?

Als Coördinator Projecten van Milieucentrum Utrecht ben ik betrokken bij allerlei activiteiten om samen met bewoners de stad te vergroenen en duurzamer te maken. Dat doe ik vanaf september 2019 samen met een actief projectenteam bestaande uit vrijwilligers, jong en oud, bewoners van stad en omstreken.


We doen het communitymanagement voor citizen science projecten in de stad en regio. Project 'Meet Je Stad Utrecht' hebben we opgezet in navolging van Meet Je Stad Amersfoort. We bouwen onze eigen meetkastjes voor temperatuur en luchtvochtigheid. We bestuderen de gevolgen van klimaatverandering in de stad Utrecht.


Daarnaast ondersteunen we andere citizen scienceprojecten in de provincie onder de noemer: Samen Meten Utrecht. We begeleiden communities die zelf de eigen leefomgeving in kaart brengen om zo meer zicht te krijgen op een gezonde leefomgeving. Voorbeelden zijn Snuffelfiets (fijnstofmeters aan het stuur van je fiets) en Telraam (verkeerstellingen vanaf een raam van je eigen huis). Dat doen we samen met de Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU) en is mogelijk gemaakt door de provincie.


Last but not least...dragen we bij aan de vergroening van de stad. Dat doen we vaak in samenwerking met andere organisaties in de stad. Zo organiseerden we Webinars 'Jouw tuin klimaatproof' met Energie U, Utrecht Natuurlijk en NMU. Ook werken we mee aan het Wilde Stadscafé bij de Bibliotheek Neude.Tenslotte maak ik deel uit van het kernteam van Buurtnatuur030. We gaan in 2022 activiteiten organiseren voor de actieve vergroeners in wijk, buurt en straat!


 


 

Mijn werk en hobbies

Zelf werk ik al jaren als vrijwillig landschapsbeheerder mee aan het natuurlijke beheer van het landgoed Sandwijck in De Bilt. Heerlijk op zaterdagen werken in de natuur!

Mijn expertise

Ik werk al jaren als freelance communicatieadviseur en projectleider op het gebied van duurzaamheid.