Organisatie: Compostier
Organisatie

Compostier

Onderneming

Sinds 2014 ontwerpt Rowin Snijder met zijn bedrijf Compostier de zogeheten Wormenhotels. Een wormenhotel is een meubel waarbinnen een complex eco-systeem van bodem-organismen samenwerken om van groente- en fruitresten de mooiste compost te maken: de wormencompost. In een wormenhotel verblijven vele compostwormen. Zij helpen het composteren te versnellen en verrijken de compost met hun Wormenpoep. 


Compostier bouwt wormenhotels voor buurtgroepen, voor scholen, kantoorgebouwen en voor restaurants. Met professionele begeleiding helpen we nieuwe gebruikers zodat zij hun wormenhotel optimaal kunnen inzetten om groenafval op circulaire wijze om te zetten tot een voeding voor de bodem.


Via het online platform op de vernieuwde website van Compostier kunnen wormenhotel gebruikersgroepen met elkaar in contact komen en zo meebouwen aan de Compostier Community en het wormenhotel netwerk verder doen groeien.


Voor de wormenhotels die Compostier bouwt voor de stad Utrecht werkt Compostier nauw samen met Buurman Utrecht. Buurman gebruikt hout dat werd gered uit de vuilcontainers om de buitenkant van ieder Compostier wormenhotel een uniek en artistiek jasje te geven.

Deel dit:
Contactpersonen van Compostier