Bericht: De Utrechtse Plandeldagen komen eraan!
Bericht

De Utrechtse Plandeldagen komen eraan!

Geplaatst op 11 juni 2024, 10:54 uur
Illustration

De Utrechtse Plandeldagen op 27, 28, 29 en 30 juni: Groter, grootser, schoner dan ooit

Nergens wordt zo fanatiek geplandeld als in Utrecht. Vorig jaar kleurden een waar leger van vrijwilligers meer dan 2000 straten, stoepen, schoolpleinen en steegjes schoon, met behulp van de gratis app WePlog. De gemeente Utrecht, die de Plandeldag een warm hart toedraagt, deelde onlangs de 10.000ste afvalgrijper uit aan bewoners.

Het programma van De Utrechtse Plandeldagen is nog in wording, maar alvast een tipje van de sluier: het Peukenmeisje is weer van de partij, stichting Enjoy Cleaning Up trakteert mensen op een privévoorstelling in hun mobiele 4D-Cinema en de vrolijke foodtruck die Wastebar heet deelt opnieuw poffertjes uit in ruil voor wat raapwerk. Zero Waste Utrecht verzorgt een gratis Plandeltour langs adressen waar je verpakkingsvrij kunt shoppen.

Meedoen met plandeldagen is gratis, net als de speciale WePlog-app (gratis voor iOS en Android) waarmee de gelopen routes de stadskaart in realtime groen kleuren. Je eigen straatje, of dat van een ander; een kwartiertje of een uur, in de vroege of late uurtjes, dat maakt niet uit. Met een gelegenheidsgroepje, in je uppie, met de kids of de buren of je sportclub of school: alles mag. Hoe meer zielen, hoe schoner het is.

Samenwerking BuurtNatuur030
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om je eigen plandel-actie aan te melden en promoten via BuurtNatuur030.nl. Dat is dé manier om wat extra helpende handjes op te trommelen. 


Documenten
Deel dit: