Bericht

Maak je groene ambities waar, doe mee met de Buurtvergroeners Bootcamp

Geplaatst op 23 januari 2023, 12:58 uur
Illustration

Wil je in 2023 doorpakken en nog slimmer en effectiever het groen in je buurt veroveren? Strijd jij voor meer biodiversiteit in de buurt? Kun je nog wel handvatten en kennis gebruiken om jouw Guerrilla Gardening tot een succes te maken? Dan hebben we een tof aanbod voor je! 

In maart start de Guerrilla Gardeners met de Buurtvergroeners Bootcamp. In 3 live en 6 online meetings stomen we in 3 maanden nieuwe rekruten klaar uit het hele land. Zij leren de fijne kneepjes van het vak: wat zijn geschikte planten, hoe kom je aan subsidie en krijg je de gemeente en buurtbewoners mee, en hoe voer je campagne?

Je leert buurtvergroeners uit het hele land kennen en wordt deel van een fijne groene community. Je gaat elkaar inspireren en verder helpen.

We mogen deze opleiding gratis aanbieden aan slechts 20 talentvolle (potentiële) buurtvergroeners. Gaan jouw groene vingers al jeuken? Laat ons dan via de website van Guerrilla Gardeners weten waarom jij een plek in onze bootcamp verdient.

Het aanbod
Tijdens de bootcamp word je opgeleid om aan de slag te kunnen als lokale groene leider. Aan het einde van het traject heb je alles in huis om te strijden voor een groenere buurt. Je leert onder andere hoe je anderen in de buurt kunt betrekken, op welke je manier je met veel voorkomende uitdagingen om kunt gaan en je maakt een plan om meteen met de buurt te werken aan meer en beter groen.

En alsof dit nog niet genoeg is zorgt je deelname er ook voor dat je tientallen andere buurtvergroeners van overal in het land goed leert kennen. Via ons platform houd je online contact én kun je je lokaal organiseren. Zo breng je de stoeptegelrevolutie naar jouw buurt!

De organisatie van de Bootcamp is in handen van een projectgroep van vijf enthousiastelingen. We hebben allemaal ervaring met Guerrilla Gardening, ieder op onze eigen manier.

Programma
Het programma start in maart en loopt drie maanden, tot en met mei. Iedere maand zijn er twee bijeenkomsten met de deelnemers van de Bootcamp. Een hiervan vindt ‘live’ plaats, waarschijnlijk op ons hoofdkantoor in Utrecht, maar wellicht ook bij het project van een inspirerende buurtvergroener. De tweede bijeenkomst met Bootcamp deelnemers vindt online plaats. Deze twee sessies vinden overdag op een vrijdag plaats. Naast de sessies geven we ook ‘huiswerk’ mee. Via concrete opdrachten en vragen maak je hiermee je eigen plan voor een lokale groene actie.
Daarnaast is er iedere maand ook een online lezing waaraan iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is kan meedoen. Deze lezing is ‘s avonds.

Data maart
De data voor maart zijn intussen vastgesteld. De sessies zijn op:

  • Live sessie; vrijdag 3 maart 10:30-14:30 (in Utrecht)
  • Lezing; woensdag 15 maart 20u – 21:30u (online)
  • Online sessie; vrijdag 24 maart 10u-12u (online)


Bekijk de website van Guerrilla Gardeners voor meer informatie over het programma.

Deel dit: