Bericht: UUR BuurtNatuur: De kop is eraf, wordt vervolgd!
Bericht

UUR BuurtNatuur: De kop is eraf, wordt vervolgd!

Geplaatst op 11 maart 2022, 12:39 uur
Illustration

Een geslaagde bijeenkomst! Dat vonden de deelnemers aan het eerste UUR BuurtNatuur. Woensdagavond 9 maart van 19.30 uur tot 20.30 uur organiseerde het kernteam deze interactieve netwerkbijeenkomst voor iedereen die actief is in het groen van de buurt of daar plannen voor heeft. Het volgende UUR BuurtNatuur wordt georganiseerd op woensdagavond 6 april met weer nieuwe inspirerende sprekers. Ben jij erbij?

Akke Bink en Arnoud Wolff van Groen Oost vertelden over het ontstaan van dit omvangrijke netwerk van zelfbeheergroepen in dit deel van de stad. Groen Oost wil mens en dier met elkaar verbinden door ze letterlijk op de kaart te zetten. Zo zie je waar je collega-zelfbeheerders bezig zijn en kun je elkaar opzoeken. “We vroegen ons af hoe een egeltje in onze wijk zich van het ene naar het andere groengebied kan verplaatsen.”, vertelt Arnoud. “Dan kom je erachter dat dit nog best lastig is. Op de kaart kun je nu gemakkelijk zien waar het nog wat groener mag. Als je daar dan geveltuinen realiseert dan weet je ook dat jouw initiatief er toe doet. Je maakt onderdeel uit van het groene netwerk.” Als tip raden Akke en Arnoud aan om één van de negen uitgezette wandelingen te gaan lopen in Oost. De wandelingen verbinden de verschillende groenprojecten met elkaar! Je vindt ze op de site van Groen Oost.

Maarten van Deursen vertelde vervolgens over Het Wilde Stadscafé. Na een moeizame start in coronatijd, waren er vorig jaar een aantal sessies in Bibliotheek Neude. Dat beviel zo goed, dat er voor dit jaar weer nieuwe maandelijkse stadcafés zijn gepland, elke tweede dinsdag van de maand. De eerstvolgende wordt gehouden op 12 april met als spreker ‘Guerilla Gardener’ Jenny. Opgeven voor deze gratis bijeenkomst gaat via de site van Bibliotheek Neude.

Joyce Parlevliet van stichting GroenmoetjeDoen! verzorgde daarna een mini-workshop ‘Hoe maak ik een oorwormenpotje’. Oorwormen bestrijden luizen en andere ongewilde beestjes in jouw stadsgroen op biologische wijze. Het potje met stro is eenvoudig te maken: je vindt de uitleg hier.

Ter afsluiting hebben we met elkaar tips besproken voor de komende tijd en namen we de agenda door met interessante groene evenementen in de stad. Het volgende UUR BuurtNatuur is op woensdagavond 6 april. Dan hebben we weer interessante sprekers:
    Ella Huisman van het Vollenhovenplantsoen in Transwijk
    Kracht van Zuilen over de groene activiteiten in het Julianapark
    Stichting Bomen Op De Kaart over hun pilotproject in de stad
    Frans van den Berg van het Groene Dak Voordorp vertelt over Zusterparken

Deel dit: