Locatie: Alexandertuin
Locatie

Alexandertuin

Alexander de Grotelaan 126, Utrecht
Buitenruimte, Buurt(moes)tuin, Broedplaats, Weg / pad / route, Voedselbos/park, Openbaar groen
Illustration

De Alexandertuin is een collectieve tuin die is ontworpen door buurtbewoners, is aangelegd door de gemeente Utrecht en wordt onderhouden door de buurtbewoners. Het plein moet een levend plein worden waar het gezellig is om elkaar te ontmoeten of prettig is omdat er altijd wel iets in bloei staat.

Een plein tussen de flats van Kanaleneiland met veel beton en zwerfafval schreeuwde stilletjes om liefde en aandacht. Dat werd gehoord door buurtbewoners en buurtkinderen met groene vingers. Met een plan zijn de bewoners naar de eigenaar van de grond (Bo-Ex) en het wijkbureau gestapt om het voor elkaar te krijgen. Ondermeer is een oude zandbak getransformeerd in een cultuurtuin, er zijn picknicktafels en bankjes geplaatst en moestuinen voor buurtkinderen.

Vanaf vrijdag 12 april is de Alexanrtuin feestelijk geopend en kan de tuin echt gaan leven. De buurtbewoners willen er ook regelmatig activiteiten organiseren, zoals een groenmarkt, creatieve workshops om de tuin nog mooier te maken en optredens van Gluren bij de Buren.

Welkom.

Deel dit:
Contactpersonen van Alexandertuin
Op de kaart