Activiteit: Opening Pollinations – de kunst van het bestuiven
Activiteit

Opening Pollinations – de kunst van het bestuiven

zondag 21 april 2024 , 13:00 - 16:30 uur
Illustration

Zondagmiddag 21 april worden de nieuwe kunstwerken van het Pollinations programma geopend, met aanwezigheid van de kunstenaars.

Bezoek vanaf 21 april t/m december het werk van vier bevlogen kunstenaars: Anne Marie Maes (BE), Peter de Cupere (BE), Driessens & Verstappen (NL) en Robin Koek (NL) hebben zich laten inspireren door de leefwereld van bijen. Hun werken zijn in de open lucht van Stadsboerderij Steede Hoge Woerd gratis te bezichtigen. Ze zijn een vervolg op het kunstwerk Bee Embassy van Zeger Reyers en Reaktor21 uit 2022.

De kunst van het bestuiven
Vier kunstenaars plaatsen rondom de Bee Embassy nieuwe werken. Elk kunstwerk daagt je uit om de leefwereld van bijen op een andere manier te ervaren. De werken zijn geïnspireerd op de leefwereld van bijen of hun zintuigen en op de belangrijke rol van bijen voor de biodiversiteit.

Kunstenaarsduo Driessens & Verstappen (NL) liet zich inspireren door de historische context van de locatie en guerilla gardeners. Anne Marie Maes (BE) zoomt letterlijk in op het voedsel van bijen door stuifmeel in extremis te vergroten. Olfactorisch kunstenaar Peter De Cupere (BE) bevraagt op klemmende wijze de op geur gebaseerde leefwereld van bijen. Robin Koek (NL) vertaalt in een digitale, augmented reality installatie bijendans en de waarneming van bijen op spectaculaire wijze. De onthulling vindt plaats op zondagmiddag 21 april 2024. De werken zijn gratis te bezichtigen t/m december 2024.

Locatie
Steede Hoge Woerd
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: