Activiteit: Excursie Vogelgeluiden (1): Amelisweerd
Activiteit

Excursie Vogelgeluiden (1): Amelisweerd

zondag 21 april 2024 , 9:00 - 12:00 uur
Illustration

Vogelgeluiden: Een serie van laagdrempelige vogelexcursies onder leiding van Leo Thijssen, lid van de Vogelwerkgroep KNNV Utrecht. Deze excursies staan in het teken van vogels herkennen aan hun zang. Je mag het zien als een instapcursus ‘vogels herkennen’.

We maken een rondwandeling van maximaal 5 km door Amelisweerd en luisteren naar de vogels en proberen deze op naam te brengen. De excursie is bedoeld voor (beginnende) vogelliefhebbers, om van elkaar te leren hoe je vogelgeluiden kunt herkennen en onderscheiden. Leo zal gaandeweg wat meer vertellen over de diverse categorieën geluiden, zoals zang, contactroep, alarm, territorium, vlucht, etc. Tevens informeert hij de deelnemers over het hanteren van twee vogelgeluiden-apps, Birdsounds Europe en Merlin.

De excursie neemt de ochtend in beslag, daarna eventueel koffie in de Veldkeuken. Er is bewust gekozen voor de zondagen vanwege de grootste kans op relatieve stilte. Leren van elkaar en genieten staan voorop.

Opgave is verplicht: https://utrecht.knnv.nl/agenda/excursie-vogelgeluiden-1-amelisweerd/

Locatie
Amelisweerd
vertrekpunt: vóór de Veldkeuken tegenover landhuis Oud Amelisweerd, Koningslaan 11 Bunnik (parkeerplaats en fietsenstalling vóór aan de oprijlaan).
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
(beginnende) vogelliefhebbers

Aantal aangemelde deelnemers: 5

Deze mensen komen:
- Coby Janse
- Sjoerd Heins
- Anja Nienhuis
- Annemarie de Graaff

Meld je aan
Deel dit: