Activiteit: Doe mee met het Bodemonderzoek met je Onderbroek
Activiteit

Doe mee met het Bodemonderzoek met je Onderbroek

dinsdag 26 maart 2024 , 10:00 - 17:00 uur
Illustration

Ontdek meer over de wereld van de bodembeestjes, schimmels en wormen onder je voeten en onderzoek of jouw bodem gezond is! Koop vanaf 12 maart het bodemonderzoek-pakket voor €3,50 bij een van de vijf stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk! Begraaf de onderbroek tussen 26 maart en 1 april en graaf hem weer op tussen 8 en 16 juni. Als je onderbroek bijna verdwenen is, is de bodem gezond en hebben de beestjes er lekker van gegeten!

Door mee te doen aan het Bodemonderzoek met je Onderbroek ben je creatief bezig én ervaar je de kringlopen van de natuur van dichtbij! Ga op zoek naar alle kleine organismen die jouw grond zoveel rijker maken en omarm de wetenschapper in jezelf. Blijkt jouw bodem na onderzoek niet gezond te zijn? Geen nood. In het onderzoek pakket vind je ook handige tips en adviezen om jouw bodemleven en bodemkwaliteit zelf weer te verbeteren of herstellen.

Wil je meer leren over de bodem? Doe dan mee aan het Bodemonderzoek met je Onderbroek! Kijk voor meer informatie op de Bodemonderzoek pagina van Utrecht Natuurlijk. 

Locatie
Alle vijf de stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk, verspreid door de stad
Kosten toelichting
€3,50 per onderzoekspakket
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: