Activiteit: GroenmoetjeDoen!-dag: Klimaatadaptatie en Jongeren
Activiteit

GroenmoetjeDoen!-dag: Klimaatadaptatie en Jongeren

zondag 9 juni 2024 , 11:00 - 18:00 uur
Illustration

SAVE the DATE
Uitnodiging deelname GroenmoetjeDoen!-dag 2024 op 9 juni: Klimaatadaptatie en Jongeren. 

Beste zelfbeheerder,
De GroenmoetjeDoen!-dag van 2024 vindt plaats op zondag 9 juni 2024. Het thema van dit jaar is Klimaatadaptatie en Jongeren. GroenmoetjeDoen! en Utrecht Natuurlijk slaat de handen ineen om Utrecht klaar te maken voor het toekomstige klimaat. Veel mensen zijn er al mee bezig, maar het is belangrijk om ook onze jongeren daarin te betrekken.

We nodigen je uit om samen met ons bewoners te verleiden om bij te dragen aan het een gezonde en klimaatadaptieve stad Utrecht. Dat doen we door op zelfbeheerlocaties verspreid over de stad activiteiten aan te bieden rond het vergroenen van tuinen en schoolpleinen. Je kiest zelf of en hoe je meedoet op 9 juni. Wij zorgen voor de publiciteit en zo nodig voor ondersteuning bij het aanbod. Laat ons weten of je meedoet en welke van de onderstaande suggesties je kiest:

a. workshop over klimaatadaptief tuinieren d.m.v. de aanwezigheid van hoveniers (bijvoorbeeld van vakgroep de Wilde Weelde) of eigen deskundigen over:
1 klimaatadaptatie
2 biodiversiteit
3 vergroenen van schoolpleinen (evt ook op 7 juni)
4 jongerenprojecten in het groen
b.Verkoop of ruil van planten, liefst biologisch (zelf opgekweekte en/of via tuincentrum)
c. Informatie/inspiratie over zelfbeheer
d.Thema naar eigen keuze :……….. (thema noemen)

Graag horen we uiterlijk 8 maart 2024 of je meedoet, met welk soort activiteit(en), op welke locatie en welk tijdstip. Dat kan met een reply op deze uitnodiging. Weet je nog leuke groene projecten in je buurt die zeker mee moeten doen? Laat het ons weten. We denken graag met je mee hoe we deze dag tot een succes kunnen maken.

We hopen op een mooi en gevarieerd programma op 9 juni waarbij we veel nieuwe mensen enthousiast maken om bij te dragen aan een groene, klimaatadaptieve en gezonde stad met veel biodiversiteit en een groene toekomst voor jongeren.

Als laatste: de organisatie van GroenmoetjeDoen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die meehelpen deze dag tot een succes te maken. Meld je aan via gmjd030@gmail.com en we nemen contact met je op.

Groene groet,
Joyce Parlevliet (stg GroenmoetjeDoen!), gmjd.nl
Rosalie Hazeleger en Maarten van Deursen (Utrecht Natuurlijk)


Deel dit: