Activiteit: Workshop: Maak Je Tuin Klimaatbestendig
Activiteit

Workshop: Maak Je Tuin Klimaatbestendig

woensdag 24 april 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Tijdens (steeds vaker voorkomende) warme dagen loopt de temperatuur hoog op in je tuin, en op regenachtige dagen loopt het water juist niet meer weg. Wil je weten hoe je aanpassingen aan je tuin kan doen om beter om te gaan met wisselende weersomstandigheden? Doe dan mee met deze workshop!

Waar gaat het over?

Hitte en droogte enerzijds, extreme buien en overstromingen anderzijds: het klimaat verandert en we merken het nu echt! Zonder de illusie te hebben dat je dat als individu kunt tegengaan, kun je de scherpe kantjes wel verzachten door in je tuin te vergroenen. Je tuin klimaatadaptief maken.
Minder stenen en meer planten werken twee kanten op: wateroverlast wordt verminderd als het in de grond kan trekken, hitte wordt minder op plekken met groene planten die water verdampen. Welke eenvoudige maatregelen kunnen al wat opleveren? Is vergroenen van je tuin een tijdrovende klus? Moet je groene vingers hebben om te kunnen vergroenen? Krijg antwoorden op deze en al je andere vragen over een klimaatadaptieve tuin.

Ook zelf aan de slag

Behalve algemene tips gaan we ook kijken naar je eigen tuin. Hoe is het met de verstening? Waar zitten de regenpijpen en zijn ze los van het riool? Neem enkele foto’s mee van je voor- of achtertuin, waar jij denkt dat je wel iets zou willen doen. Neem een plattegrond mee als je die hebt. Dit alles gebruiken we om de mogelijkheden concreet te maken en de drempel om iets te veranderen in jouw tuin te verlagen.

Ik heb (nu) geen tuin

Heb je geen eigen tuin, maar ben je wel heel nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Dan kun je ook deelnemen aan deze workshop. Je denkt dan mee met de tuinen die tijdens de workshop ‘langskomen’.

Inschrijven verplicht

De workshop is op woensdag 24 april van 19:30 tot 21:30 uur. Schrijf je in via het inschrijfformulier op de website van UN. Per persoon één formulier.
Deelname kost 15,00 euro per persoon. De betaling verloopt via iDEAL.
Zie je geen inschrijfformulier? Dan zijn de beschikbare plekken helaas vol.

Deze workshop bieden we aan in samenwerking met Velt Utrecht.
De workshop wordt gegeven door Jantien de Loor, docent bij Velt.

Let op

Er zijn nog meer interessante tuinworkshops op Griftsteede. Zo zijn er de workshops ‘Maak Je Tuin Diervriendelijk’ op woensdag 6 maart, en ‘Maak In Je Tuin Compost’ op zondag 31 maart.
Neem een kijkje op de activiteitenkalender voor deze en nog meer activiteiten van Utrecht Natuurlijk.

Omdat Utrecht Natuurlijk voorafgaand aan een activiteit kosten maakt voor de organisatie van deze activiteit, geldt er een annuleringsregeling.

Locatie
Stadsboerderij Griftsteede
Kosten toelichting
€15 per deelnemer
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: