Activiteit: [Online] Basiscursus Wilde Planten KNNV/Floron, 4 avonden op Griftsteede
Activiteit

[Online] Basiscursus Wilde Planten KNNV/Floron, 4 avonden op Griftsteede

woensdag 20 maart 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Geniet je van wilde planten als je wandelt in de natuur? Wil je graag weten hoe een plant heet en waarom die juist daar groeit? Of ben je al bekend met wilde planten en wil je je kennis verdiepen? Meld je dan aan voor de Basiscursus Wilde Planten, georganiseerd door KNNV.

Wat

De Basiscursus Wilde Planten, die wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling Utrecht in samenwerking met de stichting Floron, is een ‘hybride’ cursus: je volgt de bekende online Basiscursus Flora van Floron en wordt tevens in 5 lesavonden fysiek begeleid door plantendeskundigen. Zij geven toelichting met behulp van levend plantmateriaal en excursies. Als je de cursus succesvol afrondt, ontvang je een certificaat.

Wanneer en waar

De cursus start online op 20 maart en eindigt op 3 juli, de online cursusavonden zijn altijd op woensdag. De 5 fysieke lesavonden zijn op donderdagen 28 maart, 18 april, 23 mei en 4 juli, van 19:30 tot 21:30 uur op Stadsboerderij Griftsteede. En eentje op 12 september bij De Buitenplaats, verenigingsgebouw van de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten – De Meern, Hof Ter Weydeweg 1A,  Utrecht (Maximapark).

Aanmelden

De cursus start met de eerste online lesavond op woensdag 20 maart. Aanmelden kan tot 10 maart via de website van KNNV Utrecht. De kosten bedragen €49,- (dat is inclusief 1 jaar lidmaatschap KNNV, loep, koffie en thee bij fysieke cursusavonden).

Zelf meenemen/aanschaffen:

Heukels’ Flora 24e editie (€ 58,95) of de Veldgids Nederlandse Flora, 14e editie (Henk Eggelte) (€ 44,95). Aanschaf is naar keuze. Beide flora’s worden tijdens de cursus gebruikt. Heukels’ Flora is een wetenschappelijke plantengids; de Veldgids Nederlandse Flora is vooral geschikt voor beginners.

Locatie
Stadsboerderij Griftsteede
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
voor €49 volg je met korting de hele cursus, inclusief een jaar lidmaatschap KNNV en koffie/thee op lesavonden
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: