Activiteit: Boom-zaailingen oogsten in Park de Watertoren
Activiteit

Boom-zaailingen oogsten in Park de Watertoren

vrijdag 26 januari 2024 , 9:30 - 15:30 uur
Illustration

Help jij ons deze boompjes te redden? Park de Watertoren is een bijzonder gebied gelegen hartje Utrecht tussen Overvecht en Tuindorp. Er komt nieuwbouw rondom de Watertoren met veel groen. Samen met de Guido van de Gemeente Utrecht gaan we redden wat er te redden valt Grote bomen blijven gelukkig staan, maar wat zichzelf heeft uitgezaaid gaan we uitscheppen en een nieuwe bestemming geven! Op 26 januari gaan we aan de slag. De geredde boompjes gaan naar onze nieuwe Meer Bomen Nu hub op Eilandsteede in Transwijk, waar ze gratis worden uitgedeeld op 3 februari. 

Meer Bomen Nu redt kansarme zaailingen voor een tweede kans. 

Op een oogstdag steken we de kansarme boompjes uit. Deze zijn kansarm omdat ze bijvoorbeeld staan waar gebouwd gaat worden… Een educatieve, leuke dag midden een groen pareltje van de stad Utrecht. Je hebt niets nodig en hoeft niets te weten. Iedereen van jong tot oud is welkom en er is voor iedereen iets te doen. Je kunt 1 uurtje komen helpen, of meer, wat je wil! Wij nemen verder alles mee: scheppen, kruiwagens, koffie/thee en lekkers! Meld je vooraf wel even aan, zodat we weten op wie we kunnen rekeken!

Meer informatie en aanmelden kan op: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1899 

Locatie
Park de Watertoren
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit:
2 reacties

bericht verwijderd

Joop Van Wijnbergen

di 9 januari 2024 11:58
Ik houd me aanbevolen voor 2x Meidoorn.van ca. 1 meter. Daar zijn ze naar opzoek voor een park in Rotterdam.

Stefan Forsten

wo 10 januari 2024 09:51
Dag Joop! Ik weet niet of er meidoornzaailingen staan, maar kom vooral langs om te helpen en neem ze gerust mee als we ze kunnen oogsten! En kijk vooral ook even op de site van meerbomen.nu, want ook in de omgeving van Rotterdam zijn er genoeg oogst- en uitdeeldagen!