Activiteit: Feestelijke opening Bomenhub Eilandsteede
Activiteit

Feestelijke opening Bomenhub Eilandsteede

zaterdag 18 november 2023 , 10:00 - 14:00 uur
Illustration

Utrecht is een bomenhub rijker! Op 18 november opent MeerBomenNu de gloednieuwe bomenhub Utrecht Eilandsteede en gaan we bovendien gelijk aan de slag! We bereiden de grond voor door het onkruidvrij te maken en alvast wat geulen te graven. En we kunnen gelijk de allereerste boompjes in de hub zetten, die op 17 november in Amelisweerd zijn geoogst.

Meer informatie over deze activiteit lees je op de website van MeerBomenNu.

Opening

We maken er een feestje van deze dag, door de bomenhub in de ochtend officieel en feestelijk te openen. Iedereen is welkom om deze opening tussen 10.00 en 11.00 uur bij te wonen, ook als je verder niet wilt helpen bij de werkzaamheden aan de hub. Voor het bijwonen van de opening hoef je je niet aan te melden. 

Informatiemarkt

Na de opening zijn er continu mensen van Meer Bomen Nu aanwezig die je alles kunnen vertellen over deze landelijke actie om Nederland te vergroenen. En natuurlijk over hoe jij kan helpen als vrijwilliger. Bijvoorbeeld bij het oogsten van de bomen in natuurgebieden, of op de bomenhub! Bijvoorbeeld door hier boompjes (gratis) uit te delen, of door ze te bundelen en sorteren wanneer er een oogstdag is geweest. Kom dus gerust langs tussen 10.00 en 14.00 uur als je nieuwsgierig bent naar Meer Bomen Nu en hoe je kan helpen! Voor de informatiemarkt hoef je je niet aan te melden.  

Werkzaamheden

Wie gelijk aan de slag wil op de bomenhub, kan meteen helpen! Meldt je dan aan als vrijwilliger voor dit evenement. We gaan de grond voorbereiden op de komst van vele boompjes. Dat betekent bijvoorbeeld: onkruid weghalen en geulen graven, waar de boompjes opgekuild kunnen worden. Opkuilen betekent dat we de boompjes in gebundelde bosjes tegelijk in geulen ingraven, zodat de wortels niet uitdragen. Een tijdelijke opslag dus, tot we ze gaan uitdelen! 

De oogst van Amelisweerd van de dag ervoor ligt al voor ons klaar, zodat we deze meteen in de hub kunnen zetten. Zo vullen we de hub direct na de opening. En wie al een boompje mee wil nemen, kan dat meteen doen! :)      

Neem een boompje mee!

De oogst van Amelisweerd van 17 oktober ligt al klaar op de hub, dus mensen die direct een boompje willen ophalen, kunnen dat deze dag gelijk doen! Zorg dan wel dat je een account hebt in de bomenplanner en meld je aan als plantlocatie! Zo vergroenen we Utrecht samen. Let op: Je kan geen boompjes reserveren. Deze soorten en aantallen zijn een inidicatie, we maken een zo eerlijk mogelijke verdeling.

Zien we jou de 18e?

Algemene info over Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu redt kansarme zaailingen voor een tweede kans. Elke boom maakt jaarlijkse honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Door deze met elkaar uit te scheppen en gratis weg te geven aan burgers, boeren, voedselbossen en buitenlui die willen planten kunnen we Nederland sneller en leuker vergroenen!

Deze zaailingen worden verzameld in een bomenhub. Een plek waar we geulen trekken om de zaailingen in te kuilen zodat ze in de winter niet uitdrogen. Voordat de winter voorbij is delen we deze weer uit.Ondertussen is er genoeg te doen bij de bomenhub: inkuilen, opruimen, zorgen voor bomen en struiken, bomen ophalen van de oogstlocatie, etc.

Locatie
Stadsboerderij Eilandsteede
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: