Activiteit: Wilde Stadscafé: ontdek Utrecht van de toekomst
Activiteit

Wilde Stadscafé: ontdek Utrecht van de toekomst

dinsdag 24 oktober 2023 , 20:00 - 21:30 uur
Illustration

Josja Veraart, directeur Natuur en Milieufederatie Utrecht, vertelt over de Natuurvisie Utrecht 2050 in het Wilde Stadscafé.

Kom naar het Wilde Stadscafé: ontdek Utrecht van de toekomst
Op dinsdag 24 oktober vertelt Josja Veraart, directeur Natuur en Milieufederatie Utrecht, over de Natuurvisie Utrecht 2050 in het Wilde Stadscafé. Hoe ziet het Utrecht van de toekomst er uit? Het voedsel dat je eet, het bos waar je langs fietst, het uitzicht op de snelweg (of juist niet): het zijn allemaal gevolgen van de inrichting van de natuur in provincie Utrecht. Josja neemt je tijdens de lezing mee in de Utrecht van 2050.

De Natuurvisie pleit voor een Utrechtse toekomst waarin de natuur meer ruimte krijgt. Een visie die verder gaat dan tijdelijke noodmaatregelen; een die bouwt aan duurzaam systeemherstel, integrale oplossingen en gebiedsprocessen.

Aanmelden
Nieuwsgierig naar het verhaal van Josja en wil je meepraten over deze visie? Meld je aan via de website van Bibliotheek Neude.

Natuur in en om de stad
De visie richt zich ook op natuur in de stedelijke omgeving. Voor iedere bewoner begint natuur bij de voordeur. Door steden te vergroenen zorgt dit voor een leefbaar en toekomstbestendig klimaat en wordt de stad verbonden met het buitengebied.

Over Natuurvisie Utrecht 2050
Op 7 september 2023 lanceerden Utrechtse natuurorganisaties Natuur en Milieufederatie Utrecht, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Instituut voor Natuureducatie (IVN) en Landschap Erfgoed Utrecht hun kijk op de toekomst van de natuur in Utrecht. Lees hier meer over de Natuurvisie 2050.

Over de spreker
Josja Veraart is sinds februari 2021 directeur van de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU). Sinds 1972 maakt de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) zich sterk voor een mooie, gezonde en duurzame provincie Utrecht.

Josja is betrokken bij de gebiedsgerichte aanpak in de provincie. Zo is lid van het dagelijks bestuur van de Gebiedscommissie Utrecht- West en voorzitter van het samenwerkingsverband Duurzame Landbouw met Natuur. Ook schreef ze mee aan de Natuurvisie Utrecht 2050. Op 24 oktober 2023 van 20:00 tot 21:30 uur vertelt Josja meer over de Natuurvisie Utrecht 2050.

Het Wilde Stadscafé
Het Wilde Stadscafé is een samenwerking tussen Utrecht Natuurlijk, GroenmoetjeDoen!, Milieucentrum Utrecht en de Bibliotheek Neude en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Locatie
Bibliotheek Neude
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Gratis, maar reserveer wel een plekje
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: