Activiteit: Cursus permacultuur 12-delig
Activiteit

Cursus permacultuur 12-delig

zaterdag 19 augustus 2023 , 9:30 - 16:00 uur
Illustration

Kan een stadstuin duurzaam zijn, biodiversiteit ondersteunen én voedsel opleveren? Juist de stedelijke omgeving biedt mogelijkheden die creatief benut kunnen worden en die voor een duurzamere leefomgeving kunnen zorgen. Van bodem tot dakterras.

Kortom: iedereen die duurzamer wil leven kan veel hebben aan deze cursus permacultuur in je eigen stad!

Wat is permacultuur?

Permacultuur is in de eerste plaats een manier van ontwerpen. Vandaar de gangbare Engelse benaming voor de cursus: Permaculture design course (PDC). Alle  onderdelen die nodig zijn voor het halen van het permacultuur certificaat (PDC-certificaat) komen in deze cursus aan bod. In de cursus wordt verder extra ingegaan op permacultuur in een stedelijke omgeving met, zoals gebruikelijk, de nadruk op ecosystemen en voedselproductie.

Voor meer informatie en inschrijven: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/cursus-permacultuur-stadstuin-kanaalweg/

Locatie
Bij slecht weer wijken we uit naar een binnenlokatie op Eilandsteede van Utrecht Natuurlijk.
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Voor deze 12-delige cursus met internationaal erkend certificaat zijn de kosten bedragen 799,- euro, 599.- met U-pas.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die echte verduurzaming nastreeft. Permacultuur leert mensen ontwerpen in elk denkbare context, waardoor de cursus ook meteen interessant is voor iedereen: Jong, oud, stads- of plattelandsbewoner. Wel zou permacultuur leren voor kinderen via een andere weg moeten dan deze cursus, vandaar dat ik de minimumleeftijd op 16 heb gezet.
Deel dit: