Activiteit: Meet de waterkwaliteit in jouw buurt
Activiteit

Meet de waterkwaliteit in jouw buurt

zaterdag 13 mei 2023 , 15:00 - 16:30 uur
Illustration

Ben je ook benieuwd naar het waterleven in sloten en vijvers in jouw omgeving? En vind je het leuk om zelf eens te meten wat er allemaal in en aan het water leeft? Kom dan in actie en help mee om de waterkwaliteit in jouw buurt in beeld te brengen. Dat kan heel eenvoudig. Hoe? Dat hoor je tijdens de startbijeenkomst op zaterdag 13 mei op Steede Hoge Woerd van 15.00 tot 16.30 uur.

Door mee te helpen meten krijgen we een beter beeld van de waterkwaliteit en hoe we die eventueel kunnen verbeteren. Zo werken we samen aan ons doel: schoon en voldoende water voor mens, plant en dier, nu en in de toekomst. Tijdens de startbijeenkomst krijg je uitleg over het meten van het water in jouw buurt en gaan we met elkaar een meting doen met behulp van de app.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom naar de avond toe, aanmelden is niet verplicht. Nog meer informatie vind je op de website van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Samen meten, samen weten
De gemeente zoekt enthousiaste vrijwilligers die van mei tot en met september 2023 een of meer wateren willen meten. Iedereen kan het en meedoen kost slechts een kwartiertje tijd per maand. Ligt er veel kroos op het water, of zwerfvuil? Of zie je planten? De resultaten vul je online in.

Waarom meten?
In 2024 voert het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden (HDSR) de driejaarlijkse waterkwaliteitsmetingen (ecoscans) uit. Dankzij jouw hulp controleren we zo nog vaker en meer wateren. Het waterschap verzamelt alle gegevens en maakt een rapportage. En deze gebruikt de gemeente weer om de kwaliteit van het water voor mensen, planten en dieren te verbeteren.

Locatie
Steede Hoge Woerd
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: