Activiteit: Natuurcollege en excursie amfibieën in Lunetten
Activiteit

Natuurcollege en excursie amfibieën in Lunetten

zaterdag 15 april 2023 , 10:00 - 12:15 uur
Illustration

Ontdek samen met bioloog Luc Hoogenstein het wonderlijke leven van kikkers, salamanders, padden (en ringslangen!)
De natuur ontwaakt langzaam uit haar winterslaap. Ook in en om het water wordt het weer levendig. Hier vindt je het leefgebied van de amfibieën; Een vreemde groep dieren die zowel graag op het land als in het water leven. En sommige ondergaan een heuse gedaantewisseling!
Tijdens het natuurcollege vertelt ecoloog Luc Hoogenstein je hier alles over. Daarna verkennen we de wijk en gaan op zoek naar amfibieën en andere dieren die in en om het water leven.

Onze spreker
In dit natuurcollege neemt ecoloog en boswachter Luc Hoogenstein je mee in de wereld van de amfibieën. Luc is een allround bioloog met een grote voorliefde voor natuurfotografie. Hij heeft meerdere boeken geschreven zoals het recent verschenen ‘mijn 1000 soorten tuin’, waarin hij beschrijft hoe hij in zijn eigen tuin maar liefst 1000 verschillende soorten planten en dieren is tegengekomen!

Wat gaan we doen?
We beginnen de ochtend op stadsboerderij Koppelsteede met een college over amfibieën. Het college start om 10.00. Vervolgens gaan we naar buiten voor een excursie. We lopen vanaf stadsboerderij Koppelsteede langs verschillende wateren van Lunetten. Ook zullen we een bezoek brengen aan de salamanderpoel van Lunetten. De excursie loopt door tot ongeveer 12:15.

Handig om te weten

  • De activiteit is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen alleen onder begeleiding.
  • Inschrijving is verplicht in verband met een beperkt aantal deelnemers. Scroll naar beneden voor het inschrijfformulier
  • Starttijd: 10.00 uur in de boerderij van Koppelsteede. Inloop vanaf 09.45 uur. De eindtijd ligt rond 12.15 uur.
  • Kosten: €5,- per volwassene, kinderen gratis.
  • Zet bij ‘Aantal deelnemers’ in het inschrijfformulier het aantal volwassenen dat deelneemt aan de activiteit. Geef in het opmerkingenveld aan als er ook kinderen meedoen.

Aanmelden
Meld je aan via de website van Utrecht Natuurlijk.

Locatie
Stadsboerderij Koppelsteede
Kosten toelichting
5 euro
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: