Activiteit: Excursie vleermuizen in Utrecht – Lunetten
Activiteit

Excursie vleermuizen in Utrecht – Lunetten

maandag 17 april 2023 , 21:00 - 22:30 uur
Illustration

Maak kennis met de night crawlers van Utrecht: vleermuizen in de stad. Excursie in het kader van BAT030.

Op maandag 17 april ben je van harte welkom bij een vleermuis-excursie. Bij BAT030 zoeken vrijwilligers onder begeleiding van vleermuis-ecologen verschillende soorten vleermuizen: we zoeken in mei en juni naar kraamgroepen van gewone dwergvleermuizen, we onderzoeken jaarrond de bezetting van vleermuiskasten en we fietsen in augustus en september routes met batloggers om de verspreiding van vleermuizen in de stad in kaart te brengen. BAT030 wordt sinds 2014 georganiseerd met een enthousiaste groep vrijwilligers.

We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers bij BAT030! Vind je het leuk om meer te leren over vleermuizen in de stad? En heb je een paar uurtjes per jaar om bij mooi weer in de vroege ochtend of ’s avonds op zoek te gaan naar vleermuizen? Dan zoeken we jou!

Tijdens deze excursie maak je kennis met een aantal algemene soorten vleermuizen in Utrecht en we vertellen over BAT030. Je leert over de leefwijze van vleermuizen, over de werking van batdetectors en over de verschillende soorten vleermuizen die je in de stad tegen kan komen en hoe je die herkent.

Je hoeft nog geen kennis te hebben over vleermuizen om mee te doen met BAT030. Enthousiasme en leergierigheid is genoeg! De kennis die je nodig hebt, leer je al doende. Kom kennismaken met vleermuizen én met het vrijwilligerswerk bij BAT030.

Praktische informatie en slecht-weer-reserve datum:

Van tevoren opgeven is verplicht! Gebruik svp het inschrijfformulier op de website van Utrecht Natuurlijk: https://www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten/excursie-vleermuizen/. Deze excursie is voor volwassenen. Bij deze excursie is plek voor maximaal 12 deelnemers. Als er meer dan 12 deelnemers zijn, maken we een wachtlijst.

De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Bij slecht weer (regen en/of harde wind) verplaatsen we de excursie naar dinsdag 18 april, dezelfde starttijd. Als we de excursie verplaatsen, hoor je dat van tevoren via e-mail.

Locatie
Verzamelpunt: speelveld/skatebaan aan het Seychellenpad (Lunetten), ter hoogte van adres Seychellen 138/147
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
Gewone grootoorvleermuis
Deel dit: