Activiteit: Leer wilde bijen herkennen
Activiteit

Leer wilde bijen herkennen

woensdag 12 april 2023 , 14:00 - 15:45 uur
Illustration

Wat zie ik vliegen? Bijen zijn razendsnel en weggevlogen voor je ze goed kunt bekijken. Tijdens deze Oostbroekworkshop leer je wilde bijen en hommels in de natuur of in je eigen tuin herkennen. Deelname is gratis en het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

De provincie Utrecht is rijk aan maar liefst 242 verschillende soorten. Je hoeft ze na deze workshop niet allemaal te herkennen, maar we maken er zeker een goed bezig mee. Voor experts is de wilde bij herkennen trouwens ook niet altijd eenvoudig.

Aan de slag
Tijdens de workshop leer je onder andere hoe je verschillende families herkent en hoe je een honingbij onderscheidt van een wilde bij. Je leert welke stappen je moet nemen om een echte bijenkenner te worden, hoe waarneming.nl werkt, identificatie apps, een snel insect rustig determineren, de basisecologie, wat inzamelen betekent of je een vangnet mag gebruiken. Na de theorie lopen we een rondje om te kijken wat er daar te ontdekken valt. Voor cursusdocent Willemijn van Hees is het herkennen van bijen kinderspel.

Beginner of gevorderde?
Wil je een begin maken met het herkennen van bijen, dan is deze cursus iets voor jou. Weet je al meer over bijen en zoek je verdieping? Dan verwijzen we je graag door naar cursussen van de Bijenstichting.

Aanmelden
Schrijf je in via de website van Landschap Erfgoed Utrecht.

Locatie
Botanische Tuinen Utrecht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: