Bericht: Veranderingen op de website met komst Utrecht Schone Stad
Bericht

Veranderingen op de website met komst Utrecht Schone Stad

Geplaatst op 19 maart 2024, 15:37 uur
Illustration

Sinds maart 2024 heeft Utrecht Schone Stad zich gevoegd op de website van BuurtNatuur030. Dit brengt met zich mee dat er niet langer alleen groene buurtinitiatieven te vinden zijn op BuurtNatuur030, maar ook initiatieven die betrekking hebben op het schoner maken van Utrecht. Welkom Utrecht Schone Stad! 

Op de website heeft dit concreet voor een klein aantal veranderingen gezorgd die voor iedereen zichtbaar zijn. 

  • Op de plattegrond die je op de homepagina terugvindt, zie je nu naast de blaadjes-iconen (groene buurtinitiatieven) ook bezem-iconen (schone initiatieven). Bovenaan de kaart is een filter te vinden, waardoor je makkelijk kan aangeven of je alle inititiatieven wil zien, alleen de groene initiatieven wil zien of alleen de schone iniatiatieven wil zien. 
  • Op de buurtinitiatieven pagina zijn nu groene én schone initiatieven te vinden. Ook hierop wordt middels blaadjes en bezem iconen een onderscheid gemaakt in het soort initiatief. 

Door de invoeging van Utrecht Schone Stad zijn er aan de achterkant van de site ook een paar dingen anders geworden. 

  • Bij het aanmaken van een nieuw project wordt er nu gevraagd naar het type project. Je komt de vraag vanzelf tegen en hebt de keuze tussen 'groen buurtinitiatief' of 'schoon buurtinitiatief'. Afhankelijk van jouw keuze wordt automatisch het juiste icoon aan jouw project gekoppeld. Dit hoef je dus zelf later niet handmatig te regelen. 
  • Een andere belangrijke verandering bij het aanmaken van een nieuw project (ofwel buurtinitiatief) is dat de 'locatie' is vervangen door 'coordinaten'. Middels het zetten van een speld op de kaart kan je aangeven waar jouw groene of schone buurtinitiatief zich bevindt. Dit is een stuk makkelijker en gebruiksvriendelijker dan voorheen. Zodra je jouw buurtinitiatief hebt gekoppeld aan een coordinaat, verschijnt deze automatisch met het bijpassende icoon op de plattegrond op de homepagina. Ook deze stap kom je automatisch tegen bij het aanmelden van een nieuw project. 


Voor projecten die zich in heel Utrecht bevinden, zoeken we nog naar een juiste oplossing. Tot die tijd mag je bij het aanmelden van een stadsbreed en nieuw groen of schoon buurtinitiatief zelf een coordinaat op de kaart kiezen. Let op: zet dan wel in de omschrijving van het buurtinitiatief dat het gaat om een buurtinitiatief dat in heel Utrecht plaatsvindt. 

Heb je vragen naar aanleiding van deze veranderingen? Schroom dan niet om te mailen naar info@buurtnatuur030.nl

Deel dit: