Bericht: Betreft: Utrecht Schone Stad Live!
Bericht

Betreft: Utrecht Schone Stad Live!

Geplaatst op 1 maart 2024, 17:45 uur
Illustration

We hebben een gevarieerd en interactief programma samengesteld. Er zijn workshops, films, live optredens, talks van experts en een keynote lezing van Elisah ‘Zero Waste’ Pals over hoe zij en wij een afvalvrije wereld kunnen realiseren, perfect getimed in de Afvalvrije Maand die in maart in de hele provincie Utrecht wordt gevierd.

Met live muziek van de Utrechtse wereldreiziger/theatermaker/muzikant Tjerk Ridder, die met zijn ezel Lodewijk in de voetsporen van Sint Maarten trad, 1234 km van de Eiffeltoren naar de Martinitoren.

In het workshop- en minimasterclasses gedeelte leert kunstenaar Sandra Westgeest hoe ze van ‘waardeloze’ blikjes die ze voor haar voordeur in Lombok van straat vist fantastische kunstcreaties maakt. Van trash op straat tot kunst aan de muur. 

Uit België komt een van de makers van de app WePlog je persoonlijk demonstreren hoe je deze app gebruikt om jouw en andermans straatje van rood naar groen te doen verschieten. 

Met de presentatie van platform BuurtNatuur030 krijgt de vergroener in jou een boost en met die van Zero Waste Utrecht schroef je haast direct jouw CO2-voetafdruk naar beneden.

In de brainstormsessies kun je met de gemeente sparren over oplossingen voor het zwerfafvalfenomeen of met de Plandelman over het programma van De 3de Utrechtse Plandeldag later dit jaar. En er is wat te winnen met een grote quiz en wat te lekkers op te scheppen bij de afsluitende lunch.

Deel dit: