Bericht: Door de bomen het bos weer zien met de Boomkiezer
Bericht

Door de bomen het bos weer zien met de Boomkiezer

Geplaatst op 9 november 2023, 10:53 uur
Illustration

Wil jij graag bomen en struiken planten die goed zijn voor de natuur, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Ga dan naar boomkiezer.nl! Met deze keuzehulp wordt snel duidelijk welke soorten het beste passen bij jouw wensen. Of je nu een enkele boom zoekt voor in je tuin, een heg wil planten, vooral de bijen wil helpen of meer bloeiende bomen en struiken wil in het najaar: met de Boomkiezer is de keuze snel gemaakt.

Inheemse soorten
Op de Boomkiezer vind je alleen inheemse bomen en struiken. Deze soorten vormen een belangrijk leefgebied voor veel soorten planten en dieren die hier leven. Daarnaast is het ook een slimme keuze voor in de tuin. Deze soorten gedijen hier immers van nature goed, zijn aangepast aan de lokale omstandigheden en daardoor beter bestand tegen bijvoorbeeld droge zomers of natte winters.

Over de Boomkiezer
De Boomkiezer is te bezoeken via boomkiezer.nl. en onderdeel van Plan Boom, een campagne van de Natuur en Milieufederaties om zoveel mogelijk bomen te planten. Plan Boom wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Deel dit: