Bericht: Bomen in Utrecht staan centraal in bewustwordingscampagne groene baten
Bericht

Bomen in Utrecht staan centraal in bewustwordingscampagne groene baten

Geplaatst op 5 oktober 2023, 10:25 uur
Illustration

Om Utrechters bewust te maken van de baten van bomen, is de gemeente een pilot gestart met informatiebordjes bij vier volwassen bomen. Op de borden staat onder andere hoeveel lucht de bomen zuiveren, hoeveel verkoeling zij geven, hoeveel regenwater en CO2 wordt afgevangen. Landelijke opschaling van het project zit in de pijpleiding.

Het Utrechtse stadsgroen verdient wel wat meer waardering, zo meent de gemeente. Sinds april dit jaar staan daarom informatiebordjes bij enkele Utrechtse bomen met daarop informatie over de baten die zij opleveren. Dit moet leiden tot een bewustere omgang met de bomen en ander groen.

De bordjes staan op vier locaties in het stadscentrum: naast een plataan bij Lucasbolwerk en naast een Hollandse linde in het verlengde van de Keukenstraat. Iets verderop staat ook een bord naast een iep in het Heronymusplantsoen en ook een gewone beuk langs het wandelpad bij museum Sonnenborgh.

‘We willen ervoor zorgen dat bewoners in de buurt, bezoekers en andere passanten bewuster worden van de positieve effecten van stadsgroen’, aldus Arjan Prosman, specialist bomen bij de gemeente Utrecht. ‘Het is een campagne voor het goede dat groen doet en de redenen waarom je met zorg en respect met stadsgroen om hoort te gaan.’

Lees het volledige artikel op de website van Stadszaken.

Deel dit: