Bericht: Webinars Natuur in de Provincies
Bericht

Webinars Natuur in de Provincies

Geplaatst op 28 augustus 2023, 09:34 uur
Illustration

Hoe gaat het met de natuur in mijn provincie?

Sinds de decentralisatie van het natuurbeleid in Nederland zijn provincies belangrijker dan ooit voor natuur en landschap. Maar de realisatie blijft achter bij de verwachtingen. Het Living Planet Report Nederland brengt in beeld wat de stand van zaken is met betrekking tot natuur en er worden oplossingsrichtingen verkend. In een reeks webinars brengen we in beeld wat dat betekent voor provincies.

Het gaat niet goed met de natuur in Nederland. We zien dat herstel kan werken, door landschappelijk ingrijpen of door beheermaatregelen, maar iconische successen zoals de otter of de zeearend worden teniet gedaan door verdere achteruitgang van algemene soorten zoals egels of stadsvogels. Open gebieden zoals duinen en heidegebieden blijven achteruitgaan en op het boerenland vindt een kaalslag plaats. Dat is een dubbele boodschap: natuurherstel kan echt werken, maar je moet het wel ook echt doen en niet alleen op papier.

Lees het volledige artikel op de website van NatureToday.

Webinar Natuur in de Provincies
Elke provincie is uniek en staat voor eigen, specifieke uitdagingen. Uit capaciteitsoverwegingen bieden we de webinars echter geclusterd aan. Aanmelden kan hier. Hier kun je je opgeven voor het webinar voor uw provincie, georganiseerd door WNF en SoortenNL. Uit capaciteitsoverwegingen bieden we de webinars geclusterd aan.

  • 5 september 11.00 tot 12.00 uur: Groningen, Friesland en Drenthe
  • 5 september 14.00 tot 15.00 uur: Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland
  • 12 september 11.00 tot 12.00 uur: Utrecht, Flevoland, Gelderland en Overijssel
  • 12 september 14.00 tot 15.00 uur: Noord-Brabant en Limburg
Deel dit: