Bericht: Leuke ervaring: Meegedaan aan gratis workshop Zomersnoei.
Bericht

Leuke ervaring: Meegedaan aan gratis workshop Zomersnoei.

Geplaatst op 8 juli 2023, 19:57 uur
Illustration

De meerwaarde van Buurtnatuur030 is voor mij opnieuw bewezen.

Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de workshop Zomersnoei van fruitbomen en fruitstruiken. Ik had de workshop ontdekt in de agenda van Buurtnatuur030. De gratis workshop was aangeboden aan de leden van Amateurtuinvereniging (ATV) Utrecht Zuid EN deelnemers van Buurtnatuur030. 

Met inspiratie heeft Anne, van de tuincommissie, haar uitgebreide ervaring met een korte presentatie in de kantine van de ATV gedeeld.  Vervolgens is met een gezamelijke rondgang in het tuinpark de theorie in praktijk gebracht. Dat maakte de workshop leerzaam en inspirerend.  Een aantal jonge en oudere bomen en struiken van workshopdeelnemers op het park zijn daarbij gelijk aangepakt.

Met de rondgang heb ik kennis gemaakt met een aantal enthousiaste leden van de tuinvereniging, interesses voor groen gedeeld en veel informatie opgedaan over hoe en wat te snoeien in de zomer.

De ATV aan de Oude Liesbosweg is de moeite waard om te bezoeken en een aanrader om inspiratie op te doen. Het complex wordt gerund door vrijwilligers. Er is ook een winkel en kantine. Deze zijn beperkt open. Voor meer informatie zie https://atvutrechtzuid.nl .

De workshop was in iedergeval een mooi voorbeeld van hoe bewoners van de stad, met het uitwisselen van kennis en ervaring elkaar onderling goed van dienst kunnen zijn bij het vergroenen van Utrecht.

Anne, van Amateurtuinvereniging Utrecht Zuid bedankt voor je leerzame, inspirerende en praktische workshop.

Illustration
 
Deel dit: