Bericht: Zoveel peuken werden er dit weekend in Utrecht geraapt
Bericht

Zoveel peuken werden er dit weekend in Utrecht geraapt

Geplaatst op 4 juli 2023, 12:08 uur
Illustration

Op zaterdag 1 juli kwamen plandelaars bij stadslab RAUM samen om de strijd aan te binden met misschien wel het naarste stukje zwerfafval: het sigarettenfilter.  De oogst van een enkel uurtje peukenplandeling? 10.118 stuks.

Ook in Lunetten werden peuken geraapt en geteld. Samen met de filters die Plandelman nog in de binnenstad scoorde, op weg naar een vergadering op het Milieu Centrum, was het eindtotaal van PeukMeuk in Utrecht... meer dan VIJFTIENDUIZEND sigarettenfilters.

In Leidsche Rijn ging het rapen extra snel omdat de gemeente vijf speciale peukenstofzuigers beschikbaar stelde. Het overgrote deel werd overigens met de hand, het pincet of de tuinhandschoen van straat geraapt. De samenwerking tussen de Partij voor de Dieren (die met een grote delegatie kwam), de Partij van de Plandelaars en Stadslab RAUM smaakte naar meer.

De volgende grote cleanup die op de agenda staat - in alle wijken van 030- is De 2de Utrechtse Plandeldag op zaterdag 26 augustus. Dan staan niet alleen peuken maar al het zwerfplastic op het menu.

Aanmelden kan al, om je eigen straatje bijvoorbeeld te claimen of kans te maken op speciaal plandelmerchandise, via een mailtje naar info@plandelen.nl

 

Deel dit:
1 reactie

Joop Van Wijnbergen

za 8 juli 2023 20:12
Eigenlijk treurig, maar chapeau voor zo'n geweldig team plandelaars. Tijd voor het maken van een (digitale/fysieke?) Utrechtse thermometer en te zien wanneer het rapen van 1.000.000 peuken is behaald ?