Organisatie: Moestuin de Haar
Organisatie

Moestuin de Haar

Onderneming

Op steenworp afstand van Utrecht ligt het pittoreske dorpje Haarzuilens. Daar staat ook de entree poort van Moestuin de Haar. Op de oude productiegronden van Kasteel de Haar worden hier op zo’n 1,5 hectare grond 60 verschillende soorten gewassen verbouwd.  ’s Zomers is er tevens een weelde van bloemen in de bloemenpluktuin. De groentes worden volgens de principes van de biologische landbouw geteeld en de tuin is een CSA tuin, Community Supported Agriculture. Dat betekent dat er een gemeenschap van oogsters is die zich voor een seizoen aan de tuin verbinden. Zij kiezen er voor om gedurende het teeltseizoen lokaal, seizoensgebonden en onbespoten groenten te komen oogsten.


Met vier tuinders en een groep vrijwilligers werken we bijna dagelijks op de tuin om dit mogelijk te maken. De werkzaamheden zijn divers en zo heeft elk seizoen zijn eigen accent. Naast het zaaien, wieden, planten en onderhouden van de tuin zijn er ook (technische) klussen om op te pakken. Werk je graag op een tuin met wat meer lichtere werkzaamheden, dan zijn wellicht de bloemen of kruidentuin wat voor jou. Vind je het leuk om  te koken dan is bestaat ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de lunch met groenten uit eigen tuin voor te bereiden.


Een dag op de tuin


's Ochtends starten we gezamenlijk met een dagstart om 09 uur en gaan we aan de slag met de werkzaamheden die er op dat moment nodig zijn. Er is altijd een koffie moment om 1030 uur en om 12.30 uur sluiten we de ochtend af. 's Middags om 13.00 uur sluiten nieuwe vrijwilligers zich aan en gaan we weer verder, uiteraard ook weer met een middagpauze. Vrijwilligers zijn er meestal een dagdeel.  Werkt het voor jou beter  om een deel van de ochtend of middag aanwezig te zijn, dan is dat ook prima. 


Wees welkom om een keer mee te werken als vrijwilligers en ervaren hoe het is om met je handen in de aarde te werken. Buiten bezig te zijn  in een omgeving waar de vogels al kwetterend overvliegen, groen de boventoon voert en er rust is.

Thema
Zelfoogsttuin | Bloemenpluktuin| Community Supported Agriculture | Buiten leslokaal
Illustration
 
Deel dit: