Activiteit: Dompel je onder in Merwede
Activiteit

Dompel je onder in Merwede

donderdag 16 mei 2024 , 15:00 uur
Illustration

Op donderdagmiddag 16 mei organiseert Onderdompelen samen met Merwede LAB een evenement waar je meer te weten komt over de onderwaterwereld in Nederland en specifiek in de nieuwe stadswijk Merwede. Met ecoloog en regisseur van de documentaire Nederland Onder Water Arthur de Bruin en ecoloog Mark van Heukelum (OAK).

Het programma

  • 15.00 uur – welkom
  • 15.10 uur - kijkje onder water met Arthur de Bruin. Arthur de Bruin is gespecialiseerd in illustratie van de wereld onder de waterspiegel. Hij heeft een achtergrond als ecoloog en visonderzoeker en diepgaande passie en kennis van de Europese zoetwaternatuur. Arthur vertelt meer over zijn documentaire Nederland Onder Water en het belang van (onder)waternatuur in de stad.
  • 15.35 uur - talk onderwaternatuur Merwede door Mark van Heukelum. Ecoloog en visexpert Mark van Heukelum (OAK en bekend van de Visdeurbel) heeft in opdracht van Merwede LAB twee onderzoeken gedaan naar de kansen voor het versterken van de onderwaternatuur in Merwede én het beleven hiervan. Hij deelt de de resultaten van dit onderzoek.
  • 16.00 uur - mini-expeditie Merwede. Onder begeleiding van Mark van Heukelum gaan we op expeditie in Merwede en zien we met eigen ogen waar de kansen liggen voor de onderwaternatuur.
  • 16.30 uur - borrel. En gelegenheid tot napraten.
  • 17.30 uur – einde

Aanmelden
Meld je aan via deze link.

Locatie
Gebouw 'M, Kanaalweg 50, Utrecht
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: