Activiteit: Moestuin cursus door de Moestuin Juf bij het Hof van Cartesius
Activiteit

Moestuin cursus door de Moestuin Juf bij het Hof van Cartesius

Op zondag , 11:00 - 13:00 uur
Illustration

De 10 lessen van 2 uur zijn verdeeld over het hele moestuinseizoen van half maart tm begin september.

Een les bestaat uit een gedeelte theorie, daarna bespreken we hoe het bij iedereen gaat en kun je vragen stellen. Dan maken we een rondje langs ieders tuintje en gaan we daarna samen tuinieren. Iedereen heeft zijn eigen stukje tuin waar die verantwoordelijke voor is. Het is fijn als je ongeveer 2 keer per week langs je tuintje gaat om deze water te even en of te wieden en te oogsten.

Mocht dit een keer niet lukken is dit geen probleem wat de groep is verdeeld in kleinere groepjes die je kan vragen jouw gedeelte water te geven. Water is dichtbij te verkrijgen. We beginnen met regenwater uit de tonnen en als die leeg zijn hebben we de beschikking over water uit de kraan dmv een tuinslang.

Je krijgt een zelfdoor mij geschreven hand-out met de onderwerpen die we behandelen tijdens het theoriegedeelte. Deze onderwerpen zijn: zaaikalender en moestuinplan maken, voorzaaien, vruchtwisseling en wisselteelt, de verschillende groenten familie, gewasbescherming, plagen, ziekten, nuttige bloemen, nateelt en de verschillende technieken om oogst te verwerken.

Je ontvang een zadenpakket op maat precies geschikt voor in je moestuinbak van 1,2 M. Hierbij komen zoveel mogelijk alle groente families aanbod, zodat je een gevarieerde oogst mee naar huis kan nemen.

Je ontvangt een link met 16 verschillende praktische instructievideo’s met de diverse praktische vaardigheden die je nodig hebt bij moestuinieren. De datum van de een na laatste les in augustus kunnen we samen plannen ivm de zomervakantie. De datum waarop met de meeste deelnemers kunnen wordt gekozen.

De laatste les in september is een gezamenlijke lunch met bij voorkeur zelfgemaakte gerechten eventueel uit de tuin.

Kosten toelichting
325.-
Doelgroep
Alle volwassenen
start / einde
Start op zo 17 maart 2024. Eindigt zo 8 september 2024
Documenten
Deel dit:
Geplaatst door
De eerste 10 toekomstige data
zondag 17 mrt 2024
zondag 24 mrt 2024
zondag 7 apr 2024
zondag 21 apr 2024
zondag 19 mei 2024
zondag 9 jun 2024
zondag 23 jun 2024
zondag 7 jul 2024
zondag 11 aug 2024
zondag 8 sep 2024