Activiteit: 12-delige cursus Permacultuur
Activiteit

12-delige cursus Permacultuur

zaterdag 6 april 2024 , 9:30 - 16:00 uur
Illustration

Wil je duurzamer leren leven, een bijdrage leveren een de biodiversiteit in de stad en ook nog je eigen groentes verbouwen? Meld je dan nu aan voor de cursus Permacultuur en leer dit en nog zoveel meer! Steeds meer mensen willen duurzamer leven, zelf eten produceren en biodiversiteit ondersteunen. Met deze cursus krijg je dat voor elkaar, maar permacultuur gaat verder. Het maakt duurzaam denken en doen deel van wie je bent. Benieuwd wat permacultuur is en hoe jij deel kan uitmaken van deze groeiende beweging? Schrijf je dan nu in voor deze unieke cursus permacultuur!

12-delige cursus permacultuur in de stad
Permacultuur…wat is dat eigenlijk? De naam is een samentrekking van permanent en cultuur en probeert de vraag te beantwoorden hoe de mensheid duurzaam met haar omgeving kan samenleven. Om dat te bereiken leer je de omgeving opnieuw ontwerpen, of dat nou een stuk land, een stadstuin of een balkon is. De Engelse benaming voor de cursus is dan ook Permaculture Design Course (PDC), oftewel de Permacultuur Ontwerp Cursus.

De cursus
Een cursus permacultuur gaat niet over een lijstje met dingen die je moet leren of doen. Het is eerder actief leren observeren en nadenken en biedt daardoor oplossingen op kleine, maar ook op zeer grote schaal. Je wordt uitgedaagd om oplossingen te vinden voor allerlei situaties en contexten, inclusief die in je eigen omgeving. Het lesgeven is gericht op samen (begeleid) leren en ontdekken aan de hand van interactieve werkvormen. Er wordt theorie behandeld, maar er is op de cursuslocatie ook gelegenheid om permacultuur in de praktijk te zien en te beleven. Je zult merken dat permacultuur-denken langzaam deel wordt van je identiteit, al is een PDC-cursus vaak nog maar de eerste stap!

Cursusdagen
De cursus wordt altijd gegeven op zaterdagen van 9:30 uur tot 16:00 uur. We starten op zaterdag 6 april. De cursusdata zijn als volgt:
Zaterdag 6 april
Zaterdag 20 april
Zaterdag 11 mei
Zaterdag 1 juni
Zaterdag 15 juni
Zaterdag 2 juni

Zomervakantie

Zaterdag 7 september
Zaterdag 21 september
Zaterdag 5 oktober
Zaterdag 19 oktober
Zaterdag 2 november
Zaterdag 16 november

Kosten
De kosten van deze cursus bedragen € 899,- euro. Met een U-pas betaalt u 599,- euro. Dit is inclusief materiaal en het PDC- certificaat.

Locatie
De cursus wordt gegeven door gecertificeerd permacultuur docent Michiel Busz in samenwerking met Utrecht Natuurlijk. De cursus vindt plaats op de Stadstuin Kanaalweg van Utrecht Natuurlijk aan de Kanaalweg 172A te Utrecht. Op deze unieke, groene locatie zijn onder andere moestuinen en een voedselbos te vinden.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website van Utrecht Natuurlijk. 

Locatie
Stadstuin Kanaalweg
Kosten toelichting
De kosten van deze cursus bedragen € 899,- euro. Met een U-pas betaalt u 599,- euro. Dit is inclusief materiaal en het PDC- certificaat.
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: