Activiteit: Wildplukwandeling - Wekelijks Vr-Za-Zo
Activiteit

Wildplukwandeling - Wekelijks Vr-Za-Zo

vrijdag 1 december 2023 , 9:30 - 11:30 uur
Illustration

Ik neem je mee op een magische wandeling met natuurbeleving. Laat je meenemen in de verbinding met de natuur en dat wat de natuur ons te bieden en te vertellen heeft.

Stap in de wereld van de magie van de natuur. Luister naar de fluisteringen van de bomen en planten. Na een wandeling in het bos ben je vaak zó kalm en ontspannen. Je laadt letterlijk op. Heb je hier weleens bij stilgestaan? Laat je tijdens deze wandeling meenemen in de verbinding met de natuur en dat wat de natuur ons te vertellen heeft.

Wat gaan we doen?
We starten gezamenlijk met een kort voorstelrondje onder het genot van wat lekkers te eten en drinken. Gedurende de wandeling neem ik je mee in de eetbare, medicinale en energetische eigenschappen van de planten van dit fijne natuurlijke terrein aan de rand van de stad Utrecht. We doen een onspannende oefening om jezelf te gronden en alle zintuigen open te zetten. Daarna is er ruimte om zelf op verkenning te gaan en te zien waar jouw aandacht getrokken wordt. We eindigen gezamenlijk met een wilde versnapering en thee in een kring om kort te delen wat deze ervaring met ons deed.

Programma:
09u30 - 10u00 ontvangst met een warme kop thee
10u00 start van de wandeling
11u00 gezamenlijke deel-cirkel met wat lekkers
11u30 afronding

Kosten voor deelname:
€30,-
incl wilde thee en wilde snacks

Meer informatie vind je op de website: https://www.rosannasgarden.nl/nl/foraging-walks

Nu nog een wildplukwandeling? Is er nog eetbaar groen te vinden dan?
Ja, jaarrond zijn er eetbare planten en kruiden aan te wijzen, die eetbaar zijn. Het mag dan zo zijn dat rond de zomer de planten en kruiden hun hoogtij vieren en heerlijk bloeien. Ook in de herfst, winter en lente vind je mooie eetbare wilde kruiden. Die mogen dan wel wat kleiner in lengte en aantallen zijn.

Wel is het zo dat de natuur in winterrust gaat rond de vorst en dan is het seizoen ook officieel gesloten vanaf ongeveer half/eind december. Vanaf medio februari is het dan weer heerlijk om er mee op uit te gaan en de wilde eetbare planten te gaan aanschouwen, wanneer de meeste dappere eerste planten beginnen uit te lopen.

Locatie
Stadstuinen Groenewoud - De Hoge Weide
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
omschrijving doelgroep 
Mensen die graag meer willen weten van eetbaar groen in hun wijk of buurt, dat tussen stoeptegels en in perkjes groeit. Meer kennis van en liefde voor de natuur willen ervaren. Ik vertel ook over de minder tastbare verbinding die we met de natuur ervaren. Een meer intuïtieve en spirituele blik op de natuur.
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
4
Deel dit: