Activiteit: Eindejaars Plantenjacht | 25 december t/m 3 januari
Activiteit

Eindejaars Plantenjacht | 25 december t/m 3 januari

ma 25 dec 2023 - wo 3 jan 2024 , 0:00 uur
Illustration

Zoek van 25 december (eerste kerstdag) t/m 3 januari 2024 naar bloeiende planten
FLORON organiseert deze winter voor de tiende maal de Eindejaars Plantenjacht in een ogenschijnlijk onmogelijk periode: midden in de winter. Van kerst t/m 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. We zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Jij kunt ook meedoen!

We verwachten deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen  voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals we in eerdere jaren hebben gezien.

 

Doe mee! De regels zijn eenvoudig:

  • Kies een moment van 25 december (eerste kerstdag) t/m 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart om planten op naam te brengen.
  • Geef de resultaten door aan FLORON. Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto's op de Facebook-pagina of die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.

 

Zoekkaart, tips en veelgestelde vragen
Kijk op de website van FLORON voor alle informatie over de Eindejaars Plantenjacht.

Locatie
In heel Utrecht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op ma 25 december 2023. Beëindigd wo 3 januari 2024
Deel dit: