Activiteit: Wilde Stadscafé: Zaailingen van de stad
Activiteit

Wilde Stadscafé: Zaailingen van de stad

dinsdag 21 november 2023 , 20:00 - 21:30 uur
Illustration

Lezing over de waarden van natuurlijk groen in stedelijk gebied en hoe wij deze zouden kunnen inzetten in de vergroening van de stad.
Hans van Lunteren, beeldend kunstenaar, vertelt over Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad in het Wilde Stadscafé.

Kom naar het Wilde Stadscafé: zaailingen van de stad
Op 21 november is Hans van Lunteren onze gast bij het Wilde Stadscafé en neemt je mee in zijn fascinatie voor deze oerkracht van de natuur. Laat je verrassen door zijn blik op de stad. Je kijkt daarna anders naar de stadsnatuur. Stedelijk groen bestaat vooral uit aangelegde tuinen, parken, bomen en plantsoenen. Maar de natuur kiest zelf ook plekken uit in de stad waar ze haar eigen oerkracht laat zien. Op de meest onverwachte plekken duiken struiken of bomen op die spontaan zijn ontkiemd: zaailingen.

Kunstenaar Hans van Lunteren raakte gefascineerd door deze zaailingen in Utrecht die hij aantrof op luwteplekken of verlaten stukjes grond waar geen of nauwelijks onderhoud plaatsvindt. “Op deze plekken, waar er minder menselijke regie is, voel je het spanningsveld tussen de functionele ruimte en de natuur die die zich daar weer probeert in te weven.”

Aanmelden
Op 21 november is Hans van Lunteren onze gast bij het Wilde Stadscafé en neemt je mee in zijn fascinatie voor deze oerkracht van de natuur. Laat je verrassen door zijn blik op de stad. Je kijkt daarna anders naar de stadsnatuur. Meld je gratis aan via de website van Bibliotheek Neude.

Tentoonstelling
De lezing is onderdeel van de tentoonstelling Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad. Te zien van 6 november tot 2 december 2023 op de tweede etage in de Bibliotheek Neude.

 
Het Wilde Stadscafé
Het Wilde Stadscafé is een samenwerking tussen Utrecht Natuurlijk, GroenmoetjeDoen!, Milieucentrum Utrecht en de Bibliotheek Neude en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Locatie
Bibliotheek Neude
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Gratis, maar reserveer wel een plekje
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: