Activiteit: Buurtsafari Wilde bloemen en planten
Activiteit

Buurtsafari Wilde bloemen en planten

zaterdag 30 september 2023 , 10:00 uur
Illustration

Uitnodiging buurtsafari Wilde bloemen en planten

In maart 2022 is de gemeente Utrecht gestart met de proef Wilde bloemen en planten. De gemeente laat wilde bloemen en planten langs gevels en in boomspiegels groeien. Dit groen geeft bijvoorbeeld ruimte aan vlinders, bijen en insecten, zorgt voor verkoeling en geeft de stad meer kleur. De gemeente laat je graag zien wat er allemaal groeit en bloeit bij jou in de buurt.

Op zaterdag 30 september organiseert de gemeente Utrecht een buurtsafari voor buurtbewoners en ga je onder begeleiding van een ecoloog op zoek naar wilde bloemen en planten. Ga je mee? In dit wijkbericht lees je meer over de buurtsafari en hoe je je aanmeldt.

Proef Wilde bloemen en planten
Sinds maart 2022 laat de gemeente Utrecht het groen tot 30 centimeter vanaf de gevel groeien. Ook in de perkjes rondom bomen (boomspiegels) laten ze de wilde bloemen en planten staan. De proef duurt tot eind 2023. De gemeente bekijkt wat het effect is voor de biodiversiteit en hoe bewoners dit ervaren.

Buurtsafari
Vanwege het enorme succes van de buurtsafari vorig jaar, nodigt de gemeente je graag uit voor een nieuwe buurtsafari op zaterdag 30 september. Gedurende de dag is de gemeente op verschillende locaties in de stad waar je kunt aansluiten.

  • Wilhelminaparkbuurt van 10.00 tot 11.30 uur
  • Pijlsweerd van 10.00 tot 11.30 uur
  • Breedstraat van 10.00 tot 11.30 uur
  • Lombok van 13.00 tot 14.30 uur
  • Parkwijk van 13.00 tot 14.30 uur

Tijdens de wandeling vertelt de ecoloog je meer over de proef, wilde bloemen en planten en kun je vragen stellen. Ook kinderen zijn van harte welkom. Aan de hand van een zoekkaartje ga je op zoek naar wilde bloemen en planten.

Aanmelden
Meld je aan als je deel wilt nemen aan de buurtsafari bij jou in de buurt. Stuur uiterlijk woensdag 27 september een mail naar wildebloemenenplanten@utrecht.nl. Geef hierbij aan in welke buurt en met hoeveel personen je komt. Je ontvangt dan een mail met de verzamellocatie.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op www.utrecht.nl/wildebloemenenplanten. Bekijk ook het wijkbericht dat toegevoegd is aan deze activiteit.

Locatie
In heel Utrecht
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: