Activiteit: Boomspiegelfeest 2023
Activiteit

Boomspiegelfeest 2023

zaterdag 7 oktober 2023 , 10:00 - 16:00 uur
Illustration

Boomspiegelfeest 2023
De komende editie van het Nationale Boomspiegelfeest is niet op één dag, maar duurt een hele week. Van 30 september t/m 8 oktober barst het feestje voor de beestjes weer los in Nederland. In Utrecht vieren we het Boomspiegelfeest op zaterdag 7 oktober. Het Nationale Boomspiegelfeest is een campagne om de boomspiegel – de ruimte rond een boom – als plek voor groen op de kaart te zetten.

Adopteer een boomspiegel 
Vanaf begin september 2023 kan je via de website van Utrecht Natuurlijk een boomspiegel adopteren. Doe je dit voor 4 oktober? Dan kan je op zaterdag 7 oktober gratis plantjes komen ophalen op een van de vijf stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk. 

Ga samen aan de slag 
Een boomspiegel voor je deur opfleuren is al geweldig voor je uitzicht en voor de insecten die je helpt, maar als je dat gelijktijdig doet met je buren is het ook nog eens gezellig. Voor de biodiversiteit heeft zo’n rijtje groene boomspiegels ook meer impact. We moedigen daarom mensen aan om met hun hele straat aan de slag te gaan.

Kijk voor de meest actuele informatie op de website van Utrecht Natuurlijk.

Het Boomspiegelfeest Utrecht is een samenwerking tussen Guerrilla Gardeners en Utrecht Natuurlijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht. Ook Stichting Steenbreek is partner van het Boomspiegelfeest. 

Locatie
Stadsboerderijen van Utrecht Natuurlijk
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: