Activiteit: Workshop Zomersnoei
Activiteit

Workshop Zomersnoei

zaterdag 8 juli 2023 , 14:00 - 16:00 uur
Illustration

Snoeien van fruitbomen, - struiken en sierheesters bevordert groei en vruchtbaarheid en kan ziekten en schimmels helpen voorkómen. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten bij het snoeiwerk in de zomer. Daarover organiseren we een workshop op 8 juli van 14.00-16.00 uur. De workshop is voor iedereen die meer wil weten over wat je in dit jaargetijde kunt doen aan het snoeien van fruitbomen, zoals appel, peer, pruim of druif. Daarnaast komen ook sierheesters aan bod, zoals weigelia, forsythia en spiraea. Deze kun je nu snoeien voor een mooie bloei en behoud van groeivorm. Alle vragen over het snoeien in de zomer zijn welkom! We beginnen met een korte instructie in de kantine, daarna gaan we ‘de praktijk’ in bij enkele moestuinen.

Programma
14.00 - 14.30 uur     Presentatie: uitleg en instructie over de zomersnoei, in de kantine van ATV Utrecht Zuid.

14.30 - 16.00 uur     Naar buiten: we zoeken bomen en struiken op in enkele moestuinen en geven toelichting op wat er gesnoeid kan worden en waarom. Zo zie je met eigen ogen waar je op kunt letten en kun je er vervolgens zelf mee verder.

De workshop is opgezet voor leden van ATV Utrecht Zuid, maar ook leden van een andere tuinvereniging zijn welkom!

Als je wilt meedoen, geef je dan op via tuin@atvutrechtzuid.nl. Vermeld de boom of struik waar je advies over wilt of hulp bij het snoeien. Aan de hand van de aanmeldingen bedenken we een looproute en maken we een selectie van de te bespreken bomen of struiken.

Groet,
Anne, Tuincommissie

Locatie
ATV Utrecht Zuid
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit:
1 reactie

Joop van Wijnbergen

za 8 juli 2023 12:49
Leuk. Kennis uitwisselen! Ik sluit graag aan.