Activiteit: Opening Roverstuin Beton-T
Activiteit

Opening Roverstuin Beton-T

donderdag 8 juni 2023 , 17:00 - 18:00 uur
Illustration

Opening van de Roverstuin: een logeertuin voor tweedehands groen uit tuinen!

Op 13 mei hebben we samen met een groep enthousiaste vrijwilligers de eerste Roverstuin van Utrecht bij Beton-T aangelegd. Op donderdag 8 juni om 17.00u is er een feestelijk openingsmoment. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen, of alvast een plant mee te nemen. Kom je ook?

Een Roverstuin is een logeertuin voor bestaande buitenplanten die door bewoners een nieuwe bestemming kunnen krijgen. De Roverstuin biedt een oplossing voor het verdwijnen van bestaand groen dat makkelijk een tweede leven kan krijgen. In plaats van dat het in de groenbak belandt of wordt afgevoerd naar de composteerder, wordt het beschikbaar gesteld voor de Roverstuin en daarmee voor de buurt. Hiermee wordt het niet langer meer gezien als afval, maar als waardevol materiaal. Iedereen mag bij de Roverstuin planten gratis ophalen om ze een tweede leven te geven.

De Roverstuin wordt gevuld met planten die anders verloren gaan bij sloop of herinrichting, uit de openbare ruimte, bewoners die hun tuin opnieuw inrichten of kneusjes van tuincentra of kwekers.


Hoe werkt het?

Je kunt op ieder moment langskomen bij Beton-T (Koningin Wilhelminalaan 4) om planten te brengen of te halen bij de Roverstuin. Met borden en gekleurde paaltjes staat aangegeven welk gebied de Roverstuin is. Neem een bak of zak mee om de planten in te doen en een schep. Je kunt ook een schep lenen bij de Vechtclub. Schep de plant uit / in de grond. Neem de plant(en) mee naar de nieuwe bestemming. En plant deze in een ruim gat en geef regelmatig water.

Het is helemaal gratis!

Hopelijk tot 8 juni!

Locatie
Beton-T
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: