Activiteit: SymbioFest - Beleef Natuur Anders!
Activiteit

SymbioFest - Beleef Natuur Anders!

zaterdag 24 juni 2023 , 11:00 - 17:00 uur
Illustration

We checken het weer op onze telefoon en kennen nauwelijk de eetbare planten in de buurt. Als mens zijn we steeds verder verwijderd geraakt van de natuur met onze stedelijke levens en technologische gadgets. 

Daarom vindt zaterdag 24 juni op het fort Werk aan de Waalse Wetering een geheel nieuw festival plaats: Het SymbioFest! Het eerste festival ter wereld waar de relatie tussen mensen en niet-mensen centraal staat en waar elk organisme welkom is. 

Onderzoek jouw relatie met de natuur en ontdek nieuwe manieren van verbinden op het SymbioFest. Natuureducatie staat namelijk vaak in het teken van kennisoverdracht, maar dit is niet het hele verhaal. Dit wordt duidelijk als je iemand vraagt een bijzondere natuurervaring te beschrijven. Dan volgt een verhaal over een ontmoeting met een dier óf een zonsondergang die vrijheid oproept. 

Op het festival worden dit soort emotionele ervaringen gecreëerd. Luister bijvoorbeeld naar een kamerplant die muziek maakt, beleef een interspecies picknick of maak een wandeling die al je zintuigen wagenwijd openzet en beleef natuur totaal anders! 

Check meer van het programma op instagram!
Tickets zijn verkrijgbaar via Evenbrite

Het festival wordt georganiseerd door het Natuur-Mens Collectief. Een groeiend natuurnetwerk dat samen relaties in het ecosysteem onderzoekt en nieuwe natuurervaringen creëert. Lijkt het je tof om hier bij aan te sluiten, stuur dan een bericht naar Maya +31 6 21956675! 

Locatie
Fort Werk aan de Waalse Wetering
Deel dit: