Activiteit: IVN-Fietsexcursie Stadsnatuur - de bijzondere natuur van Utrecht Zuidwest
Activiteit

IVN-Fietsexcursie Stadsnatuur - de bijzondere natuur van Utrecht Zuidwest

zondag 4 juni 2023 , 9:30 - 11:30 uur
Illustration

Fiets met ons mee langs natuurplekjes in de stad waar inwoners van Utrecht of de gemeente Utrecht zich hebben ingespannen voor de natuur. Het laat zien wat je kunt doen om de natuur een handje te helpen of om te genieten van wat de natuur je brengt.

Wat heb je altijd al willen weten over de Tiny forest aan de Cremerstraat of over het met wilde bloemen ingezaaide Willem Alexander Park. Wat weet je over de Nevengeul Leidsche Rijn met z’n ijsvogels? Heb je weleens de meerkoetennesten gezien of de kadebeplanting aan de Leidseweg? En niet te vergeten: wat zou je willen weten over de onlangs gemaakte bijenburcht in de Stadstuin aan de Kanaalweg? Onze natuurgidsen vertellen je er graag over.

De fietstocht is zo’n 15 kilometer lang en duurt inclusief alle stops onderweg ongeveer 2 uur. Startplek wordt bekend gemaakt na aanmelding. We eindigen bij molen de Ster aan het Molenpark.

    Het aantal deelnemers is beperkt.
    Aanmelding verplicht bij Stadsnatuur@hotmail.com
    Deelname is gratis. Aan het eind gaan we "met de pet rond" voor een vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van onze natuuractiviteiten. Wil je liever een bijdrage overmaken? Dat kan via een van de gidsen. Je doneert dan via een tikkie.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: